HDP'den seçim çıkışı: Gerekirse girmeyiz

Gazeteci Barış Pehlivan'a konuşan HDP'li yetkili "Nefes alamaz hale gelirsek, gerekirse seçime hiç girmeyiz" ifadelerini kullandı.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
24 Mart 2022 09:33
GÜNCELLEME
24 Mart 2022 10:04
HDP'den seçim çıkışı: Gerekirse girmeyiz
HM
Haber Merkezi Editör

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan'a konuşan HDP'li yetkili seçim sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Pehlivan, görüş alışverişinde bulunduğu HDP genel merkezindeki yetkililerin partinin kapatılacağına emin olduklarını bildirdi.

HDP'nin masasında seçime girmeme seçeneğinin de olduğunu belirten Pehlivan köşesinde şunları yazdı:

"HDP’de şöyle bir olgu da konuşuluyordu: 'Doğu Masası' çalışmaları, Cumhuriyet Halk Partisi’ni bölgede AKP’den daha etkin yapmaya başlamış. Kimi Kürt aşiretlerin CHP’ye katılması da bunun işareti olarak değerlendiriliyormuş.  Tamam da tüm bu tezlere rağmen yine de HDP kapatılırsa? 

Yazının girişinde değindiğim, 'En uç senaryo bile masada' yanıtını aldım. Nedir o senaryo, diye sorduğumda ise şöyle dedi HDP yetkilisi: 'Yani nefes alamaz hale gelirsek, gerekirse seçime hiç girmeyiz. Belki kendi açımızdan beş yılı kaybetmeyi göze alırız, ama bunun sonucu olarak Türkiye’yi de bu karanlıktan kurtarırız.'

Peki, ya en olası senaryo neydi?  Biliyoruz ki, seçime bağımsız adaylarla girme dışında en çok konuşulan ihtimal Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) çatısı altında birleşme. Konuştuğum isim ise HDP’nin sol partilerle yaptığı üçüncü yol arayışına dikkat çekti. Oradaki diğer partilerin çatısı altında da seçime girebileceklerini işaret edip 'En az beş ayrı parti seçeneği var masada' dedi."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.