Erdoğan'dan İş Bankası talimatı

Ankara Masası
|
14 Mayıs 2020, Perşembe - 13:13
Erdoğan'dan İş Bankası talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İş Bankası’nın hisselerinin Hazine’ye devri için başlatılan çalışma konusunda kurmaylarına talimat verdi. Erdoğan, “Mevzuat belli, CHP’nin süreci nasıl yönettiği belli, fazla geciktirmeyin, çalışmayı bir an önce bitirin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önceki gün düzenlenen MYK toplantısında CHP’nin Türkiye İş Bankası’ndaki hisselerinin devri konusu da gündeme geldi.

Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre Erdoğan toplantıda, CHP’nin İş Bankası hisseleri ile ilgili kurulan komisyon, anayasa, uluslararası hukuk, medeni hukuk ve siyasi partiler mevzuatı üzerinde dört kollu bir çalışma yürütülerek, çalışmanın en geç 10 gün içinde tamamlanması talimatını verdi.

"Adil ve haklı değil"

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Nuretttin Canikli’nin konu ile ilgili sunum yaptığı toplantıda, çalışma ile ilgili bu hafta Meclis ve AK Parti’de toplantılar yapılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise konu ile ilgili olarak, “Mevzuat belli, CHP’nin süreci nasıl yönettiği belli. Fazla geciktirmeyin. Titizlikle çalışın ve bu konuyu vatandaşa doğru anlatın. CHP’nin bu konuda yanlış anlaşılmalara yol açmasına izin vermeyin. Atatürk zamanında tek parti vardı ve parti devlet idi. Atatürk bütün milletin atası ve sahip olduğu mülk de milletin mülkü, onların şimdi artık partiler arasında bir parti olan CHP’de olması adil değil hem de haklı değil” dediği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre AK Parti konuyla ilgili olarak yapacağı çalışmalarda Demokrat Parti’nin 1953 yılında çıkardığı ve Atatürk’ün vasiyetine rağmen tüm mirasını Hazine’ye devreden yasayı örnek alınacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/13887/erdogandan-is-bankasi-talimati
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.