Muhalefet liderleri ikinci kez buluştu

6 muhalefet lideri Deva Partisi ev sahipliğinde ikinci kez buluştu. Toplantıda, olası seçim ittifakı ve seçimin kazanılması halinde izlenecek politikalara ilişkin ilkelerin ana gündem maddesi olması bekleniyor.
Ankara Masası
|
27 Mart 2022, Pazar - 19:57
Muhalefet liderleri ikinci kez buluştu

Muhalefet liderleri yeniden bir araya geldi.

Ahlatlıbel zirvesinden 1 buçuk ay sonra ikinci kez çalışma yemeğinde buluşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun toplantısı 19.40'da Deva Partisi Genel Merkezi'nde başladı.

Ali Babacan, toplantıya makam araçlarıyla ayrı ayrı gelen genel başkanları ev sahibi olarak dışarıda karşıladı.

Toplantı basına kapalı gerçekleştirilirken; görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yapılması bekleniyor.

İşte buluşmadan ilk kareler... 


Önceki görüşmenin detayları

Muhalefet liderleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun davetiyle ilk olarak 12 Şubat'ta bir araya gelmişti. Yaklaşık 5 saatlik görüşmenin ardından liderler; 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'ne son biçimini vermiş ve seçim süreci ve sonrasına ilişkin işbirliği mesajı vermişti.

Geniş katılımlı bir toplantıyla, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'nin açıklandığı Bilkent Otel'de yapılan görüşmede, 'geçiş sürecinin ilkelerinin öncelikli görüşülmesi' talebini dile getiren Ali Babacan'ın ikinci toplantıya ev sahipliği yapması kararlaştırılmıştı.

(İHA-AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1388801/muhalefet-liderleri-ikinci-kez-bulustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.