Erkin Delikanlı'dan AK Parti'ye: Samimi olun

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, AK Parti'yi çevre konusunda samimi olmaya davet ederken "Ankara'nın göbeğinde bir koru olan ve hepimizin dinlenme yeri olan Atatürk Orman Çiftliği'ni betona çeviren ben değilim. Bunun bir cezai müeyyide olması gerekiyorsa buyursunlar önce kendilerinden başlasınlar" dedi.
Ankara Masası
|
31 Mart 2022, Perşembe - 18:33
Erkin Delikanlı'dan AK Parti'ye: Samimi olun

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Eko İklim Zirvesi'nde Ankara Masası özel yayınına konuk oldu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Delikanlı, parti olarak çevre ve iklim konusunda başka bir Türkiye vaat ettiklerini söyledi.

Çevre ve iklim konusunu siyaset üstü gördüklerini belirten Delikanlı "Siyaset ne kadar eşit ücret dağılımı fırsatı vaat ediyorsa, vaat ettiği alanların bir tanesinin de iklim ve çevre olmak zorunda" dedi.

Delikanlı, dijitalleşmenin çok hızlı bir şekilde ilerlediğine dikkat çekerken "Bu süreçte yenilenebilir enerji lüks değil artık zorunluluk" şeklinde konuştu.

"İktidar söylemlerini ve eylemlerini yerine getirmiyor"

İktidara çevre iklim konusunda eleştirilerini sıralayan Delikanlı "Paris Anlaşması'na imza atarken bir yandan da yeşile zarar veriyorlar. İktidar söylemlerini ve eylemlerini yerine getirmiyor." diye konuştu.

İktidarın eğitim müfredatına iklim dersinin zorunlu ve uygulamalı olarak koymasını gerektiğine vurgu yaptı.

"Cezayı önce kendilerine kessinler"

TBMM'de AK Parti’nin çevreye zarar verenlere ağır cezalar vermesini teklif etmesine ilişkin konuşan Delikanlı "İklimle ilgili farkındalık oluşmadığı sürece  ceza verseniz ne olur." dedi.

Delikanlı, Ankara'da yaşananlara değinirken şunları söyledi;

Ankara'nın göbeğinde bir koru olan ve hepimizin dinlenme yeri olan Atatürk Orman Çiftliğini betona çeviren ben değilim. Bunun bir cezai müeyyide olması gerekiyorsa buyursunlar önce kendilerinden başlasınlar. Atatürk Orman Çiftliği gibi bir Cumhuriyet değerini, bir Cumhuriyet mirasını kalkıp ne olduğu belirsiz, memlekete en büyük ihaneti yapan Ankapark'la milyonlarca doları çöpe atmanın karşılığında bu çevreye ve iklime vermiş oldukları rahatsızlıktan dolayı ya da yaratmış oldukları negatif durumdan kaynaklı önce cezayı kendilerine kessinler. Söğütözü'nün ortasına ağaçları kesip, bina koyarak yine kendileri buna başlasınlar. Belediye başkanlığından görevden alınan Melih Gökçek, genel merkezimizde bizim inşaat alanımızı sırf, kendi hırslarından kaynaklı olarak, Ankara'nın göbeğinde Dışişleri Bakanlığının bitişinde, Konya Yolu'nun önünde hemen Next Level'in karşısında binlerce aracın geçtiği şehrin göbeğini sanayi atık alanı ilan etti Meclis kararıyla. Sizin programınızda da söyledi 'benim bir oyum var' dedi Meclis'i yönlendirdiğini unuttu çoğunluktan kaynaklı. Ankara'nın göbeğinde tehlike arz eden, yeşil alan ilan edin madem öyle çevreye bu kadar duyarlısınız.  Ankara'nın göbeğinde sanayi atık alanı ilan edip, çevreye duyarlılığı cezaların gelmesi demekle olmuyor. Önce parti içerisinde kendileri çevreyle ilgili eğitimi versinler. Kendi bürokratlarına bu çevreyle ilgili eğitimi versinler. 30-40 katlı binalara ruhsat vermekten vazgeçsinler. Ankara'da veya Türkiye'deki minik kalmış şehir içindeki alanlardaki kısımları, koruları kesmekten vazgeçsinler onun eğitimini alsınlar sonra cezai müeyyideleri getirelim.  

http://www.ankaramasasi.com/haber/1400254/erkin-delikanlidan-ak-partiye-samimi-olun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.