Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile telefonda görüşecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenskiy'den sonra Putin ile de telefonda görüşecek, ateşkes ve liderler görüşmesi için çabamız sürecek" dedi.
Ankara Masası
|
01 Nisan 2022, Cuma - 12:04
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile telefonda görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kolombiya Dışişleri Bakanı ile ortak basın açıklamasında bulundu. 

Rusya Ukrayna savaşı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu Başkan Erdoğan'ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile dün gerçekleştirdiği görüşmeyi hatırlattı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile görüşeceğini açıkladı.

Çavuşoğlu açıklamaları şöyle sürdürdü:

"Bir an önce liderleri de bir araya getirerek artık kalıcı bir ateşkesin tesis edilmesi gerekiyor. Çabalarımızı sürdüreceğiz. Liderler düzeyinde alınması gereken kararlar var. O nedenle temaslarımıza devam ediyoruz. Bir taraftan biz bakanlar ile görüşüyoruz. bir yandan da Cumhurbaşkanımız liderler ile görüşmeyi sürdürüyor. Cumhurbaşkanımız Putin ile bir görüşme gerçekleştirecek."

Zelenski ile görüşme

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıklayan Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bir araya getirmeye yönelik gayretlerini sürdüreceğini dile getirdi. Gerek Ukrayna topraklarındaki gerek komşu ülkelerdeki Ukraynalılara insani yardım ulaştırmaya devam ettiklerini belirten Başkan Erdoğan, insani koridorların etkin şekilde işletilmesinin önemine işaret etti." ifadelerini kullandı.

Kremlin'den Erdoğan-Putin görüşmesi açıklaması

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini açıkladı. Görüşme saat 16.00'da gerçekleşecek.



http://www.ankaramasasi.com/haber/1400931/cumhurbaskani-erdogan-putin-ile-telefonda-gorusecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.