Rıfat Çubarov; Rusya'nın elinde geleceğimiz yok

Rusya'nın elinde Kırım Tatarlarının bir geleceği olmadığını ifade eden Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Çubarov, Türkiye'nin, Ukrayna'da taraflar arasında ateşkesin sağlanması için gösterdiği gayretin önemli olduğunu kaydetti. Çubarov, 'Türkiye'nin sürdürdüğü pozisyonu ve bütün Ukrayna halkını Türkiye taraftarını yapan bu tutum Ukrayna'nın toprak bütünlüğü desteklemesidir. Bu yüzden gelecekte Türkiye'den beklediklerimiz bu pozisyonda kalmasıdır.' değerlendirmesini yaptı.
Samet Dirican
|
01 Nisan 2022, Cuma - 13:01
Rıfat Çubarov; Rusya'nın elinde geleceğimiz yok

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Rıfat Çubarov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşla yasa dışı ilhak edilen Kırım'da yaşayan Kırım Tatar halkına yönelik Rus askerlerinin baskısının artmaya başladığını söyledi.

Türkiye'nin, Ukrayna'da taraflar arasında ateşkesin sağlanması için gösterdiği gayretin önemli olduğunu kaydeden Rıfat Çubarov, "Türkiye'nin sürdürdüğü pozisyonu ve bütün Ukrayna halkını Türkiye taraftarını yapan bu tutum Ukrayna'nın toprak bütünlüğü desteklemesidir. Bu yüzden gelecekte Türkiye'den beklediklerimiz bu pozisyonda kalmasıdır." değerlendirmesini yaptı.

Nihai amaçlarının Kırım'da ilhakın sona ermesi olduğunu belirten Çubarov şunları kaydetti:

"Savaşın sonunda müzakerelere son nokta konulduğunda Kırım Yarımadası'nın Ukrayna sınırların içerisinde olması gerekiyor. Burada mesele sadece toprak meselesi değildir. Burada Kırım Tatar halkının, Kırım Tatar milletinin geleceği önemlidir. Ya Kırım Tatar insanları varlığını sürdürecek ya da Allah göstermesin bu dünyadan yok olurlar. Rusya'nın elinde Kırım Tatarlarının bir geleceği yok."

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1401778/rifat-cubarov-rusyanin-elinde-gelecegimiz-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.