Muhalefet partileri seçim güvenliği için çalışmaları hızlandırdı

2023 seçimleri yaklaşırken, 6 ittifak ortağı parti seçim güvenliği çalışmalarına hız verdi. Ortak komisyon kuran partilerin, eğitimleri de sürdürdüğü öğrenildi.
Ankara Masası
|
04 Nisan 2022, Pazartesi - 10:27
Muhalefet partileri seçim güvenliği için çalışmaları hızlandırdı

Erken seçim tartışmaları gölgesinde 2023 seçimleri yaklaşırken partiler de seçim güvenliğine yönelik adımlar atıyor.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA liderleri seçim güvenliği için ortak çalışma grubu oluşturma kararı alırken HDP de ayrıca seçim güvenliği hazırlıklarını sürdürüyor.

CHP'de sandık görevlileri hazır

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, önceki seçimde kurulan 180 bin sandığı baz alarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederken, görevlilerin  yüzde 98.5 oranında belirlendiğinin altını çizdi. Salıcı, yedek görevlilerin belirlenme oranını ise yüzde 50 olarak açıkladı.

6 parti ortak çalışacak

Seçimlerde ittifak ortağı 6 partinin ortak çalışma yürüteceğinin söyleyen Salıcı, "Bu seçim sadece CHP’nin seçimi değil" dedi.

Salıcı, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem isteyen 6 partinin seçim güvenliği noktasında kuracakları komisyonun bu alanda çalışma yapacağını ifade etti.  

İYİ Parti eğitim veriyor

İYİ Parti'nin de sandık güvenliği eğitimlerine hız verdiği öğrenilirken, 200 sandığa 1 eğitmen düşecek şekilde planlama yapıldığını ifade edildi. Partide şu ana kadar kendi illerinde sandıklarda görev yapacak sandık kurulu üyesi ve müşahitleri eğitmek üzere bine yakın kişiye eğitim verildi. Türkiye’nin her yerinde çalışma yaptıklarını belirten parti kaynakları söz konusu eğitmenlerin belirlenen sandık kurulu üyelerine eğitim vermeye başladıklarını söyledi.  

HDP Seçim İşleri Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki de hiçbir sandığı boş bırakmama gayreti içinde olduklarını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1406996/muhalefet-partileri-secim-guvenligi-icin-calismalari-hizlandirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.