Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Kabine'de Rusya- Ukrayna savaşı, mayın tehlikesi ve ekonomideki gelişmelerin ele alınacağı belirtildi.
Ankara Masası
|
11 Nisan 2022, Pazartesi - 13:03
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği Kabine toplantısı yarın 3 önemli başlıkla toplanacak.

Kabine'nin ana maddesinin ise  24 Şubat'ta başlayan Rusya- Ukrayna savaşı olması bekleniyor. Diplomaside atılabilecek adımların konuşulacağı toplantıda  Putin ile Zelenski'nin Türkiye'nin arabuluculuğuyla bir araya gelmesi için atılacak adımlar masaya yatırılacak.

Mayınların yarattığı tehlike konuşulacak

Bir diğer önemli konu ise Ukrayna'dan koparak Karadeniz'e gelen ve SAS timleri tarafından imha edilen mayınlar olacak. Şu ana kadar 3 adet olmak üzere sularımızda etkisiz hale getirilen mayınların yarattığı tehlikenin bertaraf edilmesi için yapılması gerekenler de toplantıda değerlendirilecek.

Ekonomideki gelişmeler

Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine'nin bir diğer önemli konu başlığı ise ekonomi olacak. KDV indirimlerin piyasaya yansımaları, emekli ikramiyeleri yapılacak zam.  Halktan gelen hayat pahalılığı şikayetleri sonrası enflasyonun düşürülmesi adına atılacak adımlar da yine ekonomi başlığı altında değerlendirilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1421621/cumhurbaskanligi-kabinesi-toplaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.