Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İhracata dönük yatırımlara yıllık yüzde 9'a varan faiz oranıyla TL cinsinden uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
14 Nisan 2022, Perşembe - 20:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen ''Esnaf ve Sanatkarlar ile İftar Programı''nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ahiliğin olduğu yerde kötülük olmayacağının altını çizerken;  e-ticarette de bir düzenlemeye gidileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Milletimizle birlikte, tüm insanlığın sıkıntılarından kurtulduğu, dostluk ve kardeşlik ikliminin dört bir yanımızı kuşattığı günlere inşallah kısa sürede ulaşırız.

Asırlar boyunca Anadolu'da devletler kurulmuştur ancak binlerce yıllık birikimiyle esnaf ve sanatkarımız bu toprakların harcı olmaya devam etmiştir. Esnafımız her zaman haktan yona olmuş, bulunduğu sokağın vicdanını temsil etmiştir.

Bugün bir çok ülkede en derin şekilde yaşandığını gördüğümüz sosyal adaletsizliğin bizim milletimizin içinde kök salamamasında bu anlayışı vardı. Bunun son örneğini Korona salgınında gördük. Devlet olarak bu zorlu dönemde sizlerin yanında olmaya çalıştık. Salgın döneminde esnaflarımıza gelir kaybı ve kira olarak 4 ay süreyle biner lira destek sağladık. Türkiye genelinde bu destekler 4, 6 milyar lirayı aşmıştır.

"Esnaf ve sanatkarımızı yeni araçlarla desteklemeyi sürdüreceğiz"

Ayrıca esnaf ve sanatkarımızın kredi ve kefalet kooperatiflerine borçlarını yeniden yapılandırma imkanı sunduk. Salgının etkilerinin azalmasıyla yeniden ekmek teknesinin başına geçen esnaf ve sanatkarımızı yeni araçlarla desteklemeyi sürdüreceğiz. Bize herkesten daha güçlü yapan, farklı kılan, zorluklar karşısında dayanıklı hale getiren bu vasfımız, erdemimizdir.

Koronavirüsten olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olduk. Toplamda 4,6 milyar lira destek verdik. Esnaf ve sanatkarlarımızı yeni araçlarla desteklemeyi sürdüreceğiz.

Salgının dengeleri bozan ve küresel anlamda fiyatları bozan etkilerini atlatmaya çalışırken bu kez de Rusya-Ukrayna krizinin ağır sonuçlarıyla karşı karşıya kaldık. Hammadde fiyatlarındaki artış bizi de etkiledi.

Piyasadaki dengesizliklerin önüne geçecek yeni tedbirler alıyoruz.

Fiyatları stokçuluk veya anlaşma yoluyla haksız yere yükseltenlere verilen cezaları artırıyoruz.

E ticarete düzenleme

E-ticaret üzerinden yapılan satışlara düzenleme getiriyoruz.  Kendi işini kurmak isteyen girişimcilere verdiğimiz destekleri artırıyoruz. Çeşitli istihdam projeleriyle özellikle gençlerimizin meslek öğrenme ve kazanç sahibi olmasını sağlıyoruz.

İhracata dönük yatırımlar ve döviz kazandırıcı yatırım faaliyetleriyle ilgili müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. İhracata dönük yatırımlara yıllık yüzde 9'a varan faiz oranıyla TL cinsinden uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1426562/cumhurbaskani-erdogan-uzun-vadeli-finansman-imkani-getiriyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.