Mehmet Altınöz: "Tayyip Erdoğan'ın Kanuni Sultan Süleyman'dan fazla yetkisi var"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, iktidarın ekonomideki kötü gidişe bahane değil çözüm üretmesi gerektiğini belirterek, “Siz işin başında olacaksınız ve takip edeceksiniz. Sizin elinizde güç var tek başınıza iktidarsınız. Bir de Başkanlık Sistemi var. Cumhurbaşkanı bir imzayla her şeyi yapabiliyor. Padişahtan daha fazla yetkisi var. Kanuni Sultan Süleyman'dan daha fazla yetkisi var” dedi.
Ankara Masası
|
18 Nisan 2022, Pazartesi - 16:16
Mehmet Altınöz: "Tayyip Erdoğan'ın Kanuni Sultan Süleyman'dan fazla yetkisi var"


Mehmet Altınöz, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Altınöz, iktidarın Cumhuriyet tarihindeki en büyük siyasi güce hem de 20 yıldır sahip olmasına rağmen ekonomik sıkıntılara çare üretemediğine işaret etti.

Merkez Bankası Başkanlığının “küresel barış ortamının yeniden tesis edilmesiyle enflasyon düşecek” açıklamasını eleştiren Altınöz, “Bu açıklamalarla artık siz vatandaşı kandıramazsınız.” İfadesini kullandı.

Altınöz, şunları söyledi:

“Merkez Bankası’nın açıklaması deli saçması”

“ Bu açıklamalar deli saçması. Bir Merkez Bankası başkanının asla yapmayacağı bir açıklama. Bilimselliği ortada yok. Duygusal ve romantik açıklamalarla, ‘Biz birbirimizi seviyoruz. Biz kenetlenirsek sorunları aşacağız’ ne alakası var? Bunları siz yapacaksınız. Et ve Süt Kurumu'nun genel müdürü açıklama yaptı; "Kuyruklar çok uzun. Biz bu kuyrukları ortadan kaldırmak için ete yüzde 48 zam yaptık" Bazen bundan daha fazlası olamaz diyorum. Mesela bu son açıklama. Bundan daha fazlası olamaz diyorum işte Merkez Bankası başkanının yaptığı açıklama.”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, iktidarın ekonomideki kötü gidişe bahane değil çözüm üretmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı’nın Kanuni Sultan Süleyman'dan daha fazla yetkisi var”

“ Siz işin başında olacaksınız ve takip edeceksiniz. Sizin elinizde güç var tek başınıza iktidarsınız. Bir de Başkanlık Sistemi var. Cumhurbaşkanı bir imzayla her şeyi yapabiliyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, iktidarın ekonomideki kötü gidişe bahane değil çözüm üretmesi gerektiğini belirterek. Kanuni Sultan Süleyman'dan daha fazla yetkisi var. Çünkü Saray'da Divan karar veriyordu, liyakatli işini iyi bilen adamlardı. Mesela Sokullu Mehmet Paşa. Derya deniz insan. Böyle insanlar sadrazamlar. İlim olarak, irfan olarak.. İslam'i altyapıları da müthiş insanlar. Bunlar karar veriyorlar ve padişaha arz ediyorlar. Sonrasında padişah kararını veriyor. Bu karar şeyhülislama gidiyor. Şeyhülislam bakıyor İslam'a uygun mu değil mi? Değilse geri gönderiyor. Veto ediyor. Cumhurbaşkanının almış olduğu kararı veto edecek bir mekanizma yok. Anlatmak istediğim şu. Çok güçlü bir iktidar, Yapın o zaman, biber 50 lira”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1431535/mehmet-altinoz-tayyip-erdoganin-kanuni-sultan-suleymandan-fazla-yetkisi-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.