Yeniden Refah Partili Mehmet Altınöz'den ikinci tur açıklaması!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, 28 Mayıs'ta yeniden yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "2. turda da kesinlikle Cumhur İttifakı alıp götürecek çok net. Tablo ortada. 2. turda Kemal beyin lehine kesinlikle dönmez" açıklamasında bulundu.
Ecem Çetin
|
17 Mayıs 2023, Çarşamba - 14:47
Yeniden Refah Partili Mehmet Altınöz'den ikinci tur açıklaması!

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına gitti... 

Seçmenler, 13. cumhurbaşkanını ve 28. dönem milletvekillerini belirlemek üzere oy kullandı.

50+1 sistemine göre yüzde 50''yi geçen bir aday olmamasından dolayı cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı.

Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve  Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarışacağı seçim 28 Mayıs tarihinde yapılacak. 

Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Gürkan Zengin'in sorularını yanıtlayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, ikinci tura ilişkin konuştu.

"2. turda kesinlikle Cumhur İttifakı alıp götürecek çok net"

Altınöz,  "İkinci turda da kesinlikle Cumhur İttifakı alıp götürecek çok net. Tablo ortada. 2. turda Kemal beyin lehine kesinlikle dönmez." ifadelerini kullandı. 

"Protesto oyları çok ciddi oranda var"

Mehmet Altınöz, Sinan Oğan ile ilgili şunları söyledi;

"Sinan Oğan beyin almış olduğu oyların bir kısmı Muharrem İnce'den geldi. 2. protesto oyları var. Cumhur İttifakı'na oy vermeyeceğim, Millet İttifakı'na da oy vermeyeceğim. Sayın Erdoğan da, sayın Kılıçdaroğlu'na da oy vermeyeceğim. Kime oy vereyim o zaman kim kaldı... Böyle bir durum var. Elbette Sinan Oğan'ı seven insanlardan da verenler vardır ama Sinan Oğan beyin bir milliyetçilik, ülkücülük tarafı var. Burada sadece kendisine alınan bir oy değil. Yüzde 5 sayın Oğan'ın tamamen kendi alt yapısından, kendi seçmen kitlesinden aldığı oy değil bu çok net. Protesto oyları çok ciddi oranda var. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082529/yeniden-refah-partili-mehmet-altinozden-ikinci-tur-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.