Ziraat Bankası Ankara'dan taşınıyor

Merkez Bankası'nın ardından haziran ayında Ziraat Bankası da İstanbul'a taşınmayı planlıyor. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünün Ankara'dan gitmek istemeyen personele baskı uygulandığını iddia edildi.
Büşra Bayrak
|
19 Nisan 2022, Salı - 14:23
Ziraat Bankası Ankara'dan taşınıyor

Ankara’daki Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü haziran ayından itibaren İstanbul Ataşehir'deki Finans Merkezi’ne taşınmaya hazırlanıyor.

Sözcü'nün haberine göre, birçok banka çalışanı ailesini Ankara'da bırakmak zorunda kalacağı için İstanbul'a gitmeyi kabul etmeseler de nakilleri konusunda baskı uygulandığı iddia edildi. İstanbul'a gitmeyi reddeden çalışanların çeşitli illere dağıtılacağı veya iş akitlerinin feshedileceği öne sürüldü.

"İstanbul Ankara'ya göre çok daha pahalı"

Ziraat çalışanlarının “Eşi Ankara'da çalışan, çocukları Ankara'da okuyan personel İstanbul'a tek başına yeni bir hayat kurmaya zorlanıyor. Ankara'ya göre çok daha pahalı olan bu şehirde yeni bir kiralık ev tutmak ve aynı ücretle çalışmak mümkün değil. Aile birlikteliği bozulsa bile çalışanlar, Ankara'dan ayrılmaya zorlanıyor. Israr eden olursa iş akdinin feshinin bile söz konusu olacağı ima edildi. Hukuksal sorun çıkmaması için yazılı hiçbir bilgilendirme de yapılmıyor" ifadelerini kullandığı belirtildi.

2 bin 500 ila 3 bin lira destek yardımı 

Ziraat Bankası yönetimi ise Ankara'dan İstanbul'a nakledilecek personele iki yıl boyunca, ayda 2 bin 500 ila 3 bin lira destek yardımı yapılacağını bildirdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1436855/ziraat-bankasi-ankaradan-tasiniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.