Dr. Buğra Buyrukçu'dan yemek bağımlılarına özel tarifler

Akapunkturist- Fitoterapist Dr. Buğra Buyrukçu, gece yeme bağımlılığı olanlar için tavsiyelerde bulundu. Buyrukçu, ​yemek sonrası çayın yanında yenen atıştırmalıklara dikkat çekerek geceleri tok tutan ve yağ yaktıran tarifler verdi.
Büşra Bayrak
|
21 Nisan 2022, Perşembe - 18:49
Dr. Buğra Buyrukçu'dan yemek bağımlılarına özel tarifler

Gaye Derekaya'nın sunduğu Ankara Masası Yaşam programına konuk olan Akapunkturist- Fitoterapist Dr. Buğra Buyrukçu sağlıklı yaşam ve zayıflamaya dair merak edilen soruları yanıtladı.

Gece yeme bağımlılığının obezite başta olmak üzere pek çok hastalığa neden olduğunu belirten Buyrukçu, bu bağımlılığın tedavisinin bitkisel yollarla yürütüldüğünü aktardı. 

Yemek sonrası çayın yanında yenen atıştırmalıkların ve meyvelerin gece yeme bağımlılığının nedenleri arasında yer aldığını söyleyen Buyrukçu,"Gece yeme bağımlılığı zayıflamadaki en önemli konulardan birisidir. Uykusundan uyanıp mutfağa gidip yemek yiyen, Nutella yiyen, farkında olmayıp gidip yatan ve sabahleyin kalktığında ‘aa bunu kim yedi’ diyen hastalarım var. Bu bağımlılığın tedavisi gerçekten aslında bitkisel olarak yürüyor. Gece karnımız çok acıkıyor veya gece kendimizi tutamıyoruz. Yada yemekten sonra alışkanlık oldu televizyonu seyrederken, çay içerken çerez dursun, meyve tırtıklayayım yapıyoruz. Aslında gece yeme bağımlılığı birazda bunlar." dedi.

Vücutta glukagon adında yağ yakan bir horman olduğunu söyleyen Buyrukçu, kişilerin yeme düzenini değiştirmeden bu hormonu arttırarak hem gece yeme bağımlılıklarından kurtulup hem de zayıflayabilecekleri bir öneride bulundu. 

Buyrukçu, şu tavsiyede bulundu:

Malzemeler;

3 kaşık yoğurt

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay kaşığı acı pul biber yada kırmızı toz biber

1 limon 

"Tadı muhteşem oluyor, acı tatlı karşım dengesi inanılmaz oluyor. Kişiler yeme düzenini değiştirmeden sadece bu formülü alıp yapsalar, akşam yemekten 1-2 saat sonra bu karışımı yediklerinde çok hızlı değil ama zayıfladıklarını görecekler."

Buyrukçu, acıyı veya yoğurdu sevmeyenler içinse şu öneride bulundu;

"Malzemeler;

1 su bardağı (300 ml) kefir

2 / 3 adet hurma

2 tatlı kaşığı toz tarçın

1 tatlı kaşığı kakao

Bir blander içerisine bir bardak kefiri koyuyoruz, hurmaları doğrayıp blandera ekliyoruz. Üzerine tarçın ve kakaoyu da ekleyip  blanderdan çekiyoruz. İnanılmaz sütlü tatlı ve tok tutan bir içecek oluyor. Dilerlerse buz da içerisine katıp içebilirler yazın çok ferahlatıcı bir içecek oluyor."

Polikistik hastalığı olan, fasfood ile çok fazla beslenen obez olan çocuklar için özellikle bu karışımın çok faydalı olduğunun altını çizen  Dr. Buğra Buyrukçu," Sağlık Bakanlığı verilerine göre lise ve ortaokul çağında okuyan çocukların yüzde 30’u obez. Bu da özellikle kızlarda polikistik over denen adet düzensizliği, adet görememe, kıllanma artışı, yüzde sivilcelenme gibi hastalıklara yol açıyor. Bu hastalıklara sahip çocuklarımız varsa ve yoğurdu sevmiyorsak kefirli olan karışım çok güzel bir öneridir." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1442133/dr-bugra-buyrukcudan-yemek-bagimlilarina-ozel-tarifler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.