Mansur Yavaş koltuğunu Esila'ya bıraktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu konuşma engelli Esila'ya bıraktı. Esila, Yavaş'ın koltuğunda işaret diliyle 'Vatan Türküsü' şiirini okudu.
Ankara Masası
|
23 Nisan 2022, Cumartesi - 09:37
Mansur Yavaş koltuğunu Esila'ya bıraktı

23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi 102 yıl yaşını kutluyor. Atatürk bu büyük günü çocuklara armağan ederken her yıl 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanıyor.

Çocukların bayramında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da koltuğunu konuşma engelli Esila'ya bıraktı.

"Şiir gibi bir şehir"

Esila, Yavaş'ın koltuğunda işaret diliyle şu mesajları verdi;

Çok sevinçliyim. 23 Nisan’ı bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugün görevini bana devreden Sayın Mansur Yavaş Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ben bugün bu şehrin başlangıç kabul edilerek şiir gibi bir şehir olmasını arzu ediyorum. Şu andan itibaren ve devamında Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının her gün başkanın kendilerine göndereceği şiirle işe başlamalarını istiyorum.

İşte benim şiirim;

Vatan Türküsü

Sizin aldığınız rüzgâr, sizin verdiğiniz sessizlik
Kırmızıda, akta.
Çalışmanızın
Ölümsüzlüğünüzün kımıldanışı
Buğday buğday, bu toprakta.

"Şiirle başlama talimatı vereceğim"

Esila'nın ardından konuşan Mansur Yavaş " Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın şiir gibi şehir sloganını çok tuttum." derken " Ben de bütün Ankara Büyükşehir Belediyesinde çalışan personele mesainin her günü günde bir şiir ile işe başlamaları yönünde talimat vereceğim." diye konuştu.

Yavaş da çocukların bayramını işaret dili kullanarak "Bu vesileyle bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadeleriyle kutladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1444833/mansur-yavas-koltugunu-esilaya-birakti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.