Mustafa Destici: Bu ayıba son verelim

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'deki 23 Nisan özel oturumunda yaptığı konuşmada, gazi Meclis'te terör örgütüne sırtını dayayanların ve sözcülerinin olduğunu belirterek "Bu ayıba artık son vermeliyiz" dedi.
Ankara Masası
|
23 Nisan 2022, Cumartesi - 16:46
Mustafa Destici: Bu ayıba son verelim

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'nin açılışının 102. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanan Genel Kurul çalışmalarına katılarak konuşma yaptı.

Konuşmasının başında "Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimiz için hep umudu temsil etmiştir" diyen Destici "Milletimiz;  yurdumuzun işgal edildiği günden bugüne,  Meclis’i varsa,  millet iradesi tecelli ediyorsa,  Ankara’da temsilcileri görev yapıyorsa, umudunu hiç kaybetmemiştir.Unutmayalım ki o umut ve milletin iradesi, karşısına çıkan her engeli aştı. Her düşmanı, her zorluğu yendi. Ay yıldızlı al bayrağımız, göklerde dalgalanmaya devam etti." diye konuştu.

Destici, Kurtuluş Savaşı mücadelesinin tüm dünya için bir Kutup Yıldızı olduğunu belirtirken, A nkara Ulus’taki 1. Meclis Binası’nın ise  Türk’ün esir edilemeyeceğini;  Türk’ün inanç ve gücünün karşısında;  Türk’ün var olma iradesinin karşısında, biiznillah hiçbir engelin ayakta kalamayacağını anlattığını söyledi.

"Türkiye 'Türküm' diyen her soydaşımızın adalet kalesidir"

Türkiye'nin sınırlarından ibaret bir ülke olmadığını, etkisinin ve gücünün çok farklı olduğuna vurgu yapan Destici " Türkiye Cumhuriyeti, dünya üzerindeki her ülkede hayatını devam ettiren vatandaşlarımızın;  tüm dünyada, “Türküm” diyen her soydaşımızın;  dünya üzerinde dara düşmüş, işgal altında, zulüm gören, haksızlığa uğrayan her Müslümanın;  “Bir gün gelecek” diye beklediği;  kendinin bildiği, kendinden bildiği; zırhı, koruyucusu, sığınağı, şefkat eli, adalet kalesidir. Türkiye Cumhuriyeti, biz ne kadar birlik içinde, ne kadar dayanışma içinde, ne kadar bizi millet yapan değerlerimize bağlıysak, o kadar güçlü olmuştur." diye konuştu.

Destici sözlerini şöyle sürdürdü;

Anayasa’mızın 66. Maddesi’nde “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür.” hükmü yer alır.  Türkiye Cumhuriyeti, inanç ve köken farklılıklarına bakmadan, her vatandaşını bir ve eşit saydı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, açıldığı günden bugüne, Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan, farklı inanç, din, mezhep ve etnik kökenden, sayısız temsilci görev yaptı. Şunu hiç unutmayalım: Ordumuzun dağıtıldığı, silahlarımıza el konulduğu, devletimizin egemenliğini kaybettiği, vatan topraklarının işgal edildiği günlerde; yokluk içinde, verdiğimiz var olma mücadelesi devam ederken, Kurtuluş Savaşı’mızı yöneten Gazi Meclis’imizde

Yunan ordusunun temsilcileri yoktu…

İngiliz askerleri yoktu…

Ermeni çeteleri yoktu…

Ancak bugün, devletin varlığına, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne savaş açmış, şehitlerimizin, on binlerce vatandaşımızın katili bir terör örgütüne sırtını dayadıklarını söyleyenler, Meclis’imizde bulunabiliyorlar.

Hepimiz biliyoruz ki, terör örgütlerinin, terör örgütlerinin sözcülüğünü yapanların; kamu imkanlarını, siyaseti, Gazi Meclis’i bir propaganda aracı olarak kullanmaları, iç hukuka da uluslararası hukuka da insan haklarına da aykırıdır.

Gazi Meclis’imizin Vatansever, Milletperver Milletvekilleri,

Milletimize karşı da tarih önünde de sorumluluk taşıyoruz.

Bu ayıba artık son vermeliyiz.

Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını andı

Destici konuşmasının sonunda   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir kez daha kutlarken " 23 Nisan’ı, istikbalimizin umut ışıkları olan çocuklarımıza armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin İlk Başkanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Meclis’imizin kuruluşundan bugüne milletin istiklali ve istikbaline hizmet etmiş ve bugün aramızda olmayan tüm üyelerini, saygıyla ve rahmetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1445539/mustafa-destici-bu-ayiba-son-verelim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.