Bakan Dönmez’in iddiasına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesik olmadığını iddia etmesinin ardından Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki geldi.
Büşra Bayrak
|
25 Nisan 2022, Pazartesi - 00:11
Bakan Dönmez’in iddiasına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

Elektriğe yapılan zamları protesto eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, faturasını ödememe kararı almış ve bunun neticesinde, geçtiğimiz gün elektriği belediye ekipleri tarafından kesilmişti.

Sosyal medyadan açıklama yapan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriğinin kesilmediğini iddia ederek, "Sayın Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?" ifadelerini kullandı.

CHP liderinden Bakan Dönmez'e yanıt gecikmedi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "  Erdoğan’ın enerji bakanı budur. Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı. Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi. Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım!" dedi. 

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu daha sonraki paylaşımında ise Bakan Dönmez'in "Gittiği evde elektrik var" sözlerine karşılık ev sahibinin videosunu paylaştı. 

Paylaşımında, " Beşli çetenin bakanı önce "evimin elektriği kesik değilmiş" algısına girişti, sonra bu operasyon ortaya çıktı. Saraya çağrımdır! Karanlıktaki yoksulların elektriğini ziyaretimle açacaksanız; Allah’a yemin olsun ki hepsini ziyaret ederim… Ödeyin yoksulun faturalarını utanmazlar!" diyen Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı videoda ev sahibi Güllü Demir şunları kaydetti: 

"Ben Güllü Demir, 20 gün önce benim elektriğim kesikti dün Sayın Genel Başkan evime geldikten sonra bugün kaymakamlık tarafından benim elektriğim açıldı. Saat 9-10 civarlarında. Allah razı olsun Kaymakamlık tarafından arandım. Daha sonra kaymakamlık tarafından evime bir kişi geldi. Ziyaret ettiler, baktılar. Bana yardım edileceğini söylediler, kişisel bilgilerimi aldılar. Genel başkan ve bana yardımda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Dün Genel başkan sayesinde elektriğim açıldı. Çok şükür karanlığıma aydınlık geldi. Allah hepsinden razı olsun. Kaymakam beyden de razı olsun. Onun sayesinde de bugün elektriğim açıldı benim. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/1447014/bakan-donmezin-iddiasina-kilicdaroglundan-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.