TÜSİAD Başkanı Turan'dan asgari ücret zam açıklaması

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan asgari ücrete ara zam gelir mi tartışmalarına ilişkin "Yüzde 60'ın üzerinde enflasyonun olduğu bir yerde yapılması gereken yapılmalı. Bu konu hakkında hükümetle görüşmeyi düşünüyoruz." dedi.
Ankara Masası
|
26 Nisan 2022, Salı - 09:28
TÜSİAD Başkanı Turan'dan asgari ücret zam açıklaması

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, ekonomideki gelişmelere ilişkin  Bloomberg HT'ye açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yüksek enflasyon ve döviz sarmalında olduğunu belirten Turan, büyüme uğruna enflasyonla mücadelenin bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Pandemi, savaş ve küresel tedarik zincirinin kırılmasının olumsuz etkilerinin ülkemize yansıdığını ifade eden Turan "Para politikaları olmak üzere, gıda ve enerji güvenliği, iklim değişikliği kaynaklı riskler var. Öngörüsüz bir süreçten geçiyoruz. Kırılganlığımızı en aza indirmemiz lazım." dedi.

"Dış kaynağa ihtiyacımız var"

Turan, Türkiye'nin önemli bir döviz borcu olduğunun altını çizerken, dış kaynağa ihtiyaca özellikle vurgu yaptı. "Başkalarının tasarrufunu ithal ediyoruz çünkü büyümek için ihtiyacımız var" diyen Turan "Bu senede 30-40 milyar civarında cari açık öngörülüyor. Turizm gelirleri bekleneni getirmeyecek. Değişimlere uyum sağlamaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Yapılması gereken yapılmalı"

Asgari ücrete ara zam tartışmalarına ilişkin tartışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Turan, konuyu hükümetle görüşmeyi düşündüklerini aktardı.

Turan şöyle devam etti;

 Bazı şirketler geçen sene ağustos/eylül aylarında destek anlamında bazı düzenlemeler yaptı. İş barışı açısından da bunu düşünmemiz, çalışanları enflasyona ezdirmeden bu süreci birlikte geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yüzde 60'ın üzerinde enflasyonun olduğu bir yerde yapılması gereken yapılmalı. Bu konu hakkında hükümetle görüşmeyi düşünüyoruz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1448499/tusiad-baskani-turandan-asgari-ucret-zam-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.