‘Seçim Güvenliği Komisyonu mesaiye başlıyor

Altı muhalefet partisinin seçim ve sandık güvenliği konusunda ortak çalışma kararının ardından oluşturulan "Seçim Güvenliği Komisyonu", ilk toplantısını bugün Gelecek Parti ev sahipliğinde gerçekleştirecek.
Ankara Masası
|
27 Nisan 2022, Çarşamba - 09:45
‘Seçim Güvenliği Komisyonu mesaiye başlıyor

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatını imzalayan 6 siyasi partinin g enel başkanlarının ikinci buluşmasında aldığı seçim güvenliği konusunda ortak hareket etme kararı çerçevesinde oluşturulan  ‘Seçim Güvenliği Komisyonu’ bugün çalışmalarına başlıyor.

Komisyonda yer alan  CHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Hasan Bitmez, Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalar Başkanı İlay Aksoy, DEVA Partisi Seçim İşleri Başkanı ve Sözcüsü İdris Şahin, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün bugün Gelecek Parti ev sahipliğinde bir araya gelecek.

İlk tedbir parmak boyası

Masada ilk olarak mükerrer oyların önüne geçmek için önemli bir tedbir olan parmak boyası uygulamasının gündeme geleceği öğrenildi.

Ayrıca, "Seçim güvenliği" ve "sandık güvenliği" başlıkları altında yapılması planlanan çalışma çerçevesinde ortak sandık takibine yönelik bölgesel eğitim verilmesi için iş birliği istişare edilecek. Bu çalışma kapsamında altı partinin teşkilatlanma açısından güçlü olduğu bölge ve iller değerlendirilecek.

Sayım güvenliğini de değerlendirecek komisyon, seçim sonuçlarının aktarılması noktasında ıslak imzalı tutanakların anında girişinin yapılacağı ortak bir teknik altyapı oluşturulması için gerekli yazılım çalışmalarını masaya yatıracak.

Komisyon toplantılarına Avrupa Birliği modeli

Genel başkanlar toplantısında kurulmasına karar verilen komisyonların 29 Mayıs'ta gerçekleşecek lider buluşmasına kadar Gelecek Partisi'nde bir araya geleceği öğrenildi.

Avrupa Birliği modeli uygulanacağı belirtilirken, komisyonların bir daha ki zirveye ev sahipliği yapacak partide toplantılarını gerçekleştireceğini belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1453552/secim-guvenligi-komisyonu-mesaiye-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.