Gezi kararı Enis Berberoğlu’nu ağlattı

CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu, Gezi kararını hazmetmenin mümkün olmadığını belirterek, “Bu adamın neresi terörist, bu adamın neresi darbeci. Dalga mı geçiyorsunuz? Aynı yollardan bende geçtim. Ben ne kadar teröristsem oradaki insanlarda o kadar terörist.” dedi.
Ankara Masası
|
27 Nisan 2022, Çarşamba - 15:13
Gezi kararı Enis Berberoğlu’nu ağlattı

Enis Berberoğlu, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Gezi kararını değerlendiren Berberoğlu çıkan kararı hazmetmenin mümkün olmadığının altını çizdi.

Berberoğlu şunları söyledi:

“Tutuklanma ihtimali olan adam 3-4 yaşında çocuk getirir mi?”

“Hazmetmek mümkün değil. Bu darbeyle suçlanan adamlar adliyeye 3-4 yaşında çocuklarını getirmişler. Tutuklanma ihtimali olan adam 3-4 yaşında çocuk getirir mi? Biriyle aşağıda konuşuyoruz. Kemerini çıkar arkadaş." dediler. Neden dedi. 'Alamayız seni içeri' dediler. Orada fark etti gittiğini. Böyle şeyler oluyor.”

“Ben ne kadar teröristsem oradaki insanlarda o kadar terörist”

“ Bu adamın neresi terörist, bu adamın neresi darbeci. Dalga mı geçiyorsunuz? Aynı yollardan bende geçtim. Ben ne kadar teröristsem oradaki insanlarda o kadar terörist. Olur mu böyle iş? Yani ya arkadaş bir örgüt mensubu, adanmış bir insan, artık 66 yaşındayım gözünden anlarım.”

CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu, kirada oturan birinin darbenin finansörü ilan edilmesindeki çelişkiye de işaret ederek şöyle dedi:

“Kirada oturan Mücella hanımı darbenin finansörü ilan ettiler”

“Yani bir avukat arkadaş söyledi bana ait değil bu teşhis de, Mücella hanımı darbenin finansörleri içinde sayıyorlar bildiğim kadarıyla kirada oturuyor. Yani öyle şey olmaz. Bakın hukuk kısmına hiç girmiyorum bile. Yani beraat ettiği davadan müebbet alıyor gidiyor öteki tarafta tutuklu olduğu davadan beraat alıyor.”

 “Bir beyefendiyi mutlu edecekler arada geçen işte 6 ay bir senede de bu arkadaşlara eziyet edecekler. Böyle bir hukuk da olmaz böyle bir vatandaşlık ve Cumhurbaşkanlığı ilişkisi de olmaz” diyen Berberoğlu şöyle devam etti:

“Bu kararın Yargıtay’dan geçme şansı hiç yok”

“ Artık bu inat, bu basınç öyle bir noktaya varmış ki o hakim o işi yapmak zorunda kalıyor. Bu kararın istinafta onaylanma şansı yok. Bu kararın Yargıtay’dan geçme şansı hiç yok.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1454736/gezi-karari-enis-berberoglunu-aglatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.