Enis Berberoğlu: “Geziyi gezi yapan CHP'dir Bu mesaj bana, CHP'ye CHP seçmenine”

CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu, Gezi’yi Gezi yapanın CHP olduğunu belirterek, “Bu ceza sadece Osman Kavala’ya değil. Bu mesaj bana, CHP'ye CHP seçmenine” dedi.
Ankara Masası
|
27 Nisan 2022, Çarşamba - 15:41
Enis Berberoğlu: “Geziyi gezi yapan CHP'dir Bu mesaj bana, CHP'ye CHP seçmenine”

Enis Berberoğlu, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Gezi Davasında çıkan kararların gözdağı olduğunu vurgulayan Berberoğlu “Peki gözdağını kime veriyor?” diye sordu.

Berberoğlu şunları söyledi:

“Gezide mesaj sadece Osman Kavala’ya değil bana, CHP'ye CHP seçmenine”

“Gözdağı  olduğu kesin. Peki gözdağını kime veriyor? Osman Kavala değil sadece.  Bakın ben size bir takım istatistikler vereyim. Bekir Ağırdır KONDA Gezi Taksim meydanında bir kamuyu araştırması, anket yaptı. Bu ankette gözüktü ki, yüzde 80 orada bulunanların CHP'li belediyelerin yönettiği alanlarda yaşıyor. Yüzde 70 küsuru CHP seçmeni. Ölen çocuklara baktığında tamamı CHP üyesi. Ve bir mezhepsel aidiyetleri var. Tutuklananların yüzde 68'i yine aynı bizim partiden. Ve yine aynı mezhepsel aidiyetten. Ben mesajı orada salonda aldım. Bu mesaj bana, CHP'ye CHP seçmenine.”

 Enis Berberoğlu, Gezi Dayanışma Örgütü  organizasyonu içinde çeşitli siyasetlerin yer aldığına işaret etti.

“Geziyi gezi yapan CHP'dir”

“Çokta normaldir. Osman beyin siyasi fikri, benim siyasi fikrimden kesinlikle farklıdır. O da saklamaz bende saklamam” diyen Berberoğlu şöyle devam etti:

“ Ama bu ceza sadece O'na değil. Bunu doğru anlamak lazım. Geziyi gezi yapan CHP'dir. Eğer Kemal Kılıçdaroğlu, bir cumartesi günü Kadıköy mitingini iptal edip, yanındakilerle taksime yürüyüp, polis bariyerini açmasaydı, zaten o meydan kapalı kalacaktı.”

"Kemal bey de Gezi kararının CHP’ye karşı olduğunun farkında”

“ Meseleyi doğru teşhis etmek lazım. Herhalde şeye geleceksiniz şimdiden bir kanca atayım oraya. Kemal beyin dünkü tepkisi de, bu hareketin gezideki CHP tabanına karşı yapılmış olduğunun çok bariz olduğunu herkes gibi kendisinin de fark etmesidir. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/1454778/enis-berberoglu-geziyi-gezi-yapan-chpdir-bu-mesaj-bana-chpye-chp-secmenine
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.