Hüseyin Kocabıyık: Hukuk sorunu var

Gezi davasında verilen hapis cezalarını eleştirmesinin ardından Uşak Valisi olan eşi Funda Kocabıyık’ın merkeze çekilmesini değerlendiren AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, durumunun kendi tweetleriyle alakası olmadığını düşündüğünü söyledi. Hüseyin Kocabıyık, eleştirilerinin arkasında olduğunu belirterek " Ciddi bir hukuk sorunu var." dedi.
Ankara Masası
|
29 Nisan 2022, Cuma - 09:39
Hüseyin Kocabıyık: Hukuk sorunu var

AK Parti İzmir eski Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gezi Davası'nda verilen kararları eleştirmesinin ardından yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gezi Davası kararıyla ilgili yaptığı paylaşımın arkasında olduğunun altını çizen Hüseyin Kocabıyık, kararın oluşturulmasında hukuki bir sorun olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Gezi Davası hakkındaki düşüncemde aynı yerdeyim. Ciddi bir hukuk sorunu var. Kararın oluşturulmasında ve kararı oluşturan kişilerde sorun var. Bu çok açık, inkâr edemeyiz. Bunu dün de söyledim bugün de söylüyorum yarın da söyleyeceğim.”

"Benim attığım tweet'lerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum"

Hüseyin Kocabıyık eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın İçişleri Bakanlığı emrine alınmasının yaptığı paylaşımla ilgili olmadığını düşündüğünü ifade ederek “Eşimin görevden alınması tamamen Sayın Bakanın ve Cumhurbaşkanının takdiridir. Benim attığım tweet'lerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ankara’ya çekilmesi idari bir tasarruftur” şeklinde konuştu.

Odatv'ye konuşan Kocabıyık, “Türkiye’de bugüne kadar değişim ve dönüşümleri yapan insan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Türkiye’nin yeni bir demokrasi hamlesi yapması gerekiyor. Bunu yapacak güç ve karizma da Cumhurbaşkanı’nda var" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Hüseyin Kocabıyık, 26 Nisan’da sosyal medya hesabı üzerinden Gezi Davası kararını ve 2019 İstanbul seçimlerinin iptalini eleştiren paylaşımlar yaptı. Hüseyin Kocabıyık bu gelişmelerin AK Parti’nin kurucu değerlerine aykırı olduğu ifade etti. Kocabıyık’ın paylaşımının ardından eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık, geçici görevle İçişleri Bakanlığı emrine alındı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1461242/huseyin-kocabiyik-hukuk-sorunu-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.