Bahçeli'den zehir zemberek "Memleket Masası" açıklaması

Ankara Masası
|
15 Mayıs 2020, Cuma - 21:57
Bahçeli'den zehir zemberek "Memleket Masası" açıklaması

Bahçeli:"Şayet 'Memleket Masası' diye tutturan partiler samimi ve sahici bir duruş sergiliyorlarsa derhal ve gecikmesizin teröristbaşı Fetullah Gülen'in ABD tarafından iadesini müşterek bir açıklamayla istemek mecburiyetindedir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bir yanda Covid-19 salgınıyla boğuştuğunu, diğer yanda siyasi ayak oyunları, ayıplı ve ağır kusurlu tekliflerle muhatap olduğunu söyledi. Bahçeli, "Şayet 'Memleket Masası' diye tutturan partiler samimi ve sahici bir duruş sergiliyorlarsa derhal ve gecikmesizin terörist başı Fetullah Gülen'in ABD tarafından iadesini müşterek bir açıklamayla istemek mecburiyetindedir." dedi.

Devlet Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, CHP ile İyi Parti'nin, gizli ortak değerlendirilen HDP'yle çoktan masaya oturduğunu belirtti. Bahçeli, " İP'in HDP'yle ilgili samimiyetsiz açıklamaları, bu çerçevede eleştiri seviyesini kumandalı şekilde yükseltmesi aleni bir rol paylaşımının tezahüründen başka bir şey değildir." İfadesini kullandı. Bahçeli, İyi Parti'ye "HDP kamburunu sözde hafifletmek, CHP'nin manevra alanını genişletip toplumsal mizanda zilletin imajını tahkim etmek" şeklinde "kurnaz ve kurmaca" bir görev biçildiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'na "milletvekili verme" eleştirisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Gelecek ve Deva partilerine grup kurabilmeleri amacıyla milletvekili verebileceği" açıklamalarına da tepki gösteren Bahçeli, "2018'deki rezalet ve melanetin yenilenmesi, bir kez daha yeşertilmesidir. Demokrasi ve millet iradesine vahim bir suikast niteliği taşıyan bu ahlaksız teklifin siyasetin saygınlığıyla birlikte Gazi Meclisimizin güvenirliğine kesif bir saldırı olduğu da tartışmasızdır." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, 15 Temmuz 2020'ye kadar CHP'den bahsi geçen partilere milletvekili naklini çok güçlü bir ihtimal olarak nitelendirdi. Bahçeli söyle devam etti: "Fetullah Gülen'i aklama ve kurtarma operasyonu memleket masasında ısıtılıp ardından da kamuoyuna takdim ve paylaşımı yapılacaktır. Hain Gülen'i masanın altına konuşlandırıp meşrulaştırma arayışı zalimce bir oyundur. Türkiye bu oyuna düşmeyecektir." MHP'nin bu oyunu fark ettiği için "Memleket Masası" teklifine bütün kapılarını kilitlediğine ve sırtını döndüğünün altını çizen Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın kumpası ve kuşatmayı bozguna uğratacağını, kaydetti

6 maddelik öneri
Türkiye'nin ve siyasi hayatının üzerindeki kabus bulutlarının dağıtılması için önerilerde bulunan Bahçeli, önerilerini 6 başlıkta sıraladı: "Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirilmelidir. Seçim Kanunu'nda düzenlemeler yapılmalıdır. TBMM İç Tüzüğü mutlaka yeni baştan gözden geçirilmeli, yeniden yazılmalıdır. Milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili beklentiler karşılanmalıdır. Siyasi Etik Kanunu çıkarılmalıdır. Kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlarla ilgili kanuni düzenlemeler süratle gerçekleştirilmelidir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/14656/bahceliden-zehir-zemberek-memleket-masasi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.