İsmail Çataklı ve Sinan Oğan arasında ''Suriyeli'' tartışması

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Sinan Oğan’ın Twitter'dan yaptığı paylaşımlarına ilişkin, ''Aynı gün önce sayı 10 milyona yaklaştı diye yalan söyleyip ardından baktın pabuç pahalı 6 milyona indirdin. Utanmadıysan insanlık adına ben utandım.'' dedi. Çataklı'nın açıklamalarına Sinan Oğan yine sosyal medyadan yanıt verdi.
Ankara Masası
|
05 Mayıs 2022, Perşembe - 07:31
İsmail Çataklı ve Sinan Oğan arasında ''Suriyeli'' tartışması

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Aynı gün önce sayı 10 milyona yaklaştı diye yalan söyleyip ardından baktın pabuç pahalı 6 milyona indirdin. Bu bir. 1,5 milyon ikametli Suriyeli var diyorsun. Bunlar 192 ayrı ülkeden düzenli göçmen. Bu iki! Utanmadın mı? Utanmadıysan insanlık adına ben utandım.'' ifadelerine yer verdi.

Çataklı'nın sözlerine Oğan'dan yanıt geldi

Sinan Oğan, İsmail Çataklı'nın açıklamalarının ardından kendisine yanıt verdi. Oğan'ın ifadeleri şu şekilde;

''Sözüm ona bakan yardımcısı İsmail Çataklı “toplam” diye bir kelime var orada. Toplam demek hepsi demek. Toplam 10 milyona yaklaşan sığınmacı var. Bu rakama yakaladık dediğiniz ama göndermediğiniz 1,4 milyon dahil değil. Hadi çık açıkla 1,4 milyonun kaçını geri gönderdiniz?

Milletin gazını almayı bırakın da açıklayın. Yakaladık dediğiniz 1,4 milyon kaçak sığınmacının kaçını hangi yolla hangi ülkeye gönderdiniz? 50’şer kişilik otobüsle 28000 otobüs, 200’er kişilik uçaklarla 7000 uçak eder!"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1468497/ismail-catakli-ve-sinan-ogan-arasinda-suriyeli-tartismasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.