Putin: Ukrayna'da yapmamız gerekeni yaptık

Rusya'nın Zafer Günü'nde konuşan Putin "2. Dünya Savaşı'nın kahramanları yine mücadelede. Ukrayna'da yapmamız gerekeni yaptık, bağımsızlık için yaptık" dedi.
Ankara Masası
|
09 Mayıs 2022, Pazartesi - 10:26
Putin: Ukrayna'da yapmamız gerekeni yaptık

Rusya’nın 9 Mayıs 1945 yılında Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zaferin yıldönümü olan Zafer Günü kutlamaları Moskova'da yapıldı. Kutlamalarda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya yönelik başlatılan operasyonlara ilişkin konuştu.

Putin, Ukrayna’nın işgalinin gerekli olduğunu söylerken, "Çünkü Batı bizim topraklarımıza ve buna Kırım da dahil, buraları işgal etmeye hazırlanıyordu" dedi.

Ukrayna’yı işgal etme sürecinde yaralanan ya da ölen Rus askerlerine ve yakınlarına yardım edileceğini duyuran Putin, "NATO, sınırımızda tehdit unsuru oluşturuyordu. Batı bizi dinlemedi. Özel askeri operasyon zorunluydu ve tam zamanında yapıldı, düşmanlar Rusya’ya karşı teröristleri kullanmaya çalıştı" ifadesini kullandı.

Putin'in konuşmasından satırbaşları;

Onların anısı bizim için çok önemlidir. Rusya her zaman güvenliğine çok önem vermiştir.

"Kabul edilemez tehdit"

Rusya Batı dünyasında her ijki tarafın da çıkarlarını düşünmek istedi ancak NATO bunu gördü. Başka plan içerisindeydiler Donbas'ta. NATO birliği aktif bir şekilde bize yakın bölgeleri keşfetmeye başladı ve o yüzde bu bizim için kabul edilemez bir tehditti. Her şey bunu bize gösterdi ki biz haklıydık. Hem ABD hem de kendi uyduları çok fazla şey yaptı. Bir şeylerin olması gerekiyordu. Hala askerler yerleştirdiklerini görüyorduk, gördük. Rusya bunu önledi Bu yapılması gereken tek şeydi. Güçlü bir ülke olmak için önemliydi bu. ABD bilhassa böyle bir adım attı.

Bu kahramanlıklarınızı kutmaya devam edeceğiz. Bütün askerlerimiz bizim için çok onurludur.

"2.Dünya Savaşı'nda Nazileri yenenler yine mücadelede"

Burada Kızıl Meydan'dayız, omuz omuzayız. Donbas'tan da gelenler çatışmanın ortasından gelenler de var. Bizim aramızı açmaya çalıştılar bölmeye çalıştılar ama başaramadılar. Birbirimizi koruyoruz. Erkek kardeşler kız kardeşler olarak birlikteyiz. Babalarınızın büyüklerinizibn savaştığı gibi birlikteyiz. Çünkü en büyük değer vatanımıza karşı birlik olmak, korumak. 2.Dünya Savaşı'nda Nazileri yenenler yine mücadelede.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1489315/putin-ukraynada-yapmamiz-gerekeni-yaptik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.