Kılıçdaroğlu: SADAT karanlık bir örgüttür

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT’ın karanlık bir örgüt olduğunu belirterek, devlet içinde bazı birimlerin bu yapıdan rahatsızlık duyduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
17 Mayıs 2022, Salı - 10:35
Kılıçdaroğlu: SADAT karanlık bir örgüttür


Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Bursalı’ya konuştu.

Söyleşide, Bursalı’nın “Devlet içinde SADAT’ın bu konumundan rahatsız olan birimler var mı, uyarı oralardan mı geldi?” sorusuna Kılıçdaroğlu “Var tabii...” yanıtını verdi.

Kendisine gelen SADAT uyarısının içeriğinin sorulması üzerine Bursalı, “Bu konuya girmeyelim. Karanlık bir örgütten her şey beklenir, SADAT karanlık bir örgüttür” ifadesini kullandı.

"Seçimlerin ertelenme olasılığını görmüyorum"

Kılıçdaroğlu, ekonomik kriz gerekçesiyle seçimlerin ertelenme olasılığı görmediğini de dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, “tam tersine eğer akılları başlarındaysa seçimleri bir an önce yaparlar. İzlenen bu politikanın topluma maliyeti çok ağır ve toplumda zaten orta sınıf kalmadı, yoksullar ve zenginler var. Seçimleri erteleyebileceklerine inanmıyorum, çünkü ortadaki tablo vahim. Beş yılda bir yapılacak seçimi bizzat yarattığınız ekonomik kaos nedeniyle ötelerseniz, onun hesabını millete nasıl vereceksiniz.. Bu başarısızlığı itiraf etmek olur. “ şeklinde konuştu.

"Parti kapatarak siyasetin dizayn edilmesi doğru değil"

CHP lideri ,  HDP ile ilgili soruyu yanıtlarken “Biz siyasal partilerin kapatılarak siyasetin dizayn edilmesini doğru bulmuyoruz, siyasal partileri kapatacak olan halktır, oy verir veya vermez. Zorlama yoluyla bugüne kadar çok parti kapatıldı ama o siyasi görüşler kurulan başka partilerde sürdü.” değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1504301/kilicdaroglu-sadat-karanlik-bir-orguttur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.