Prof. Dr. Gazi Huri'den ofis çalışanlarına öneriler

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gazi Huri, saatlerce masa başında çalışanlara sandalyelerinin kolçaklı olmasını, dik otururken ise sırtlarını desteklemelerini önerdi. Huri, ayrıca ofislerde yatay mouse yerine dikey mouse kullanmanın da önemine dikkat çekti.
Ankara Masası
|
17 Mayıs 2022, Salı - 16:14
Prof. Dr. Gazi Huri'den ofis çalışanlarına öneriler

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gazi Huri,  Gaye Derekaya'nın sunduğu Ankara Masası Yaşam programına konuk oldu.

Programda gündelik hayatta sık sık rastlanılan kırık, çıkık, eklem kireçlenmesi, kemik erimesi hatta sporcu sakatlıklarına yönelik konular konuşuldu.

Gaye Derekaya,  Prof. Dr. Gazi Huri'ye "Günümüzde çoğumuz bilgisayar başında çalışıyoruz. Buna bağlı olarak da duruş bozuklukları oluyor. Omurgayı düzgün pozisyonda tutmak için ne yapmalıyız" sorusunu yöneltti.

"Omuz ve beli de yük biniyor"

"Oturduğunuz zaman sadece omurganız yük altında kalmıyor" ifadelerini kullanan Huri "8-10 saatten fazla masa başında zaman geçiren bireylerde, mikro yüklenmeler nedeniyle omuzlar, omuz dediğiniz zaman omuzdaki kürek kemiklerinin birleştirmiş olduğu omurga ve belinize aşırı yük biniyor." dedi.

Ofis çalışanlarına önerilerde bulunan Huri, oturulan koltuğun mutlaka kolçaklı olması gerektiğini söyledi. Huri ayrıca, dik oturulmasını ancak sırtın desteklenmesine dikkat çekti.

Yatay mouse yerine dikey mouse

Huri, ofis aletlerinin öneminin altını çizerken, normal mouse yerine dikey mouse kullanılması gerektiğine vurgu yaptı. Huri "Yatay mouselar, çok dirençli tenisçi dirseğine neden oluyor, dikey mouselar bunun tedavisinde çok kıymetli." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1504997/prof-dr-gazi-huriden-ofis-calisanlarina-oneriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.