Evlat nöbetinde ailelerin sayısı 35'e yükseldi

Muş'ta çocukları PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ve HDP'yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbetine bir aile daha katıldı. 57 haftası geride kalan eylemde ailelerin sayısı 35'e yükseldi.
Ankara Masası
|
18 Mayıs 2022, Çarşamba - 13:26
Evlat nöbetinde ailelerin sayısı 35'e yükseldi

Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemine destek veren aileler bu hafta da HDP il binasını önünde nöbetini sürdürdü.

Bir yılı aşkın süredir her çarşamba günü gerçekleştirilen eylemde evlatlarının geri dönmesini bekleyen ailelere bir aile daha katıldı.57 haftası geride kalan eylemde ailelerin sayısı 35'e yükseldi.

Çocuklarının fotoğraflarını ellerinden düşürmeyen gözü yaşlı aileler, evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulundu.

Artık yeter bırakın evlatlarımızı

Nöbete devam eden 34 aileye katılan Ayten Karaca 2014 yılında kaçırılan kızının geri gelmesini istedi. Kızından haber alamayan anne, "13 yaşındaydı. Halen çocuktu. Kızımdan haber alamıyorum. Şimdi haber almak istiyorum. Kızım 8. sınıfı bitirdi, belki kandırırlar diye korkudan okuldan aldım. Ama evde de kandırıp götürdüler."' dedi.

57 haftadır nöbete devam ettiklerini belirten annelerden Gülbahar Teker de,  “Bir kişi dağda kalsa dahi buradayız. Korkmuyorum. Çocuğumu HDP’den istiyorum '' diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1506015/evlat-nobetinde-ailelerin-sayisi-35e-yukseldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.