Ulus heykeli önünde 'Geçinemiyoruz' eylemi

Ankara'da bir araya gelen beş siyasi parti ve iki sivil toplum kuruluşunun il örgütlerini Ulus heykeli önünde 'Geçinemiyoruz' eylemi yaptı.
Ankara Masası
|
22 Mayıs 2022, Pazar - 18:49
Ulus heykeli önünde 'Geçinemiyoruz' eylemi

Ankara Ulus’taki Atatürk Anıtı önünde, Emek Partisi, Emekçi Hareket Partisi, Halkevleri, HDP, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Türkiye İşçi Partisi ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin Ankara il örgütleri, “Geçinemiyoruz” eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde “Halkımızın olanı alacağız. Tüm ücretler arttırılsın” pankartı açılırken, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganı atıldı.

 Eylemde yapılan ortak açıklamada şunlar kaydedildi:

"Patronlar daha fazla zenginleşiyor"

“Patronlar, yılın ilk çeyreğinde kar rekorları kırıyor. Bizim ise market filelerimiz günden güne daha da küçülüyor. Asgari ücrete yapılan zam daha aybaşı gelmeden eridi. Temel tüketim ürünlerinden temel hizmetlere kadar her gün her şey zamlanıyor. Bizler ise hala aralık ayında asgari ücrete yapılan ve artık eriyen maaşları almaya devam ediyoruz.

Ortada bir yokluk varsa yokluğu en güzel biz paylaşırız. Ama görülüyor ki yokluk değil yoksullaştırma politikaları işliyor. Patronlar daha fazla zenginleşiyor, bizler daha fazla yoksullaşıyoruz. Hem daha fazla çalışıyoruz, üretiyoruz hem de daha azına razı olmamız bekleniyor.

"Kuyruklarda ömrümüzü tüketiyoruz"

Aralık ayında asgari ücrete yapılan zam oranında bile zam alamayan milyonlar ise açlık sınırının çok çok altında hayatta kalmaya çalışıyor. Emeklilerin maaşları asgari ücrete bile yaklaşamıyor.

Bütün kışı battaniye altında, karanlıkta oturarak geçirdik. Çünkü ne elektriğe ne de doğal gaza gelen zamlara yetişmemiz mümkün değildi. Arabalarımıza mazot koyamıyoruz, evlerimizin önünde yatıyor. Marketten, pazardan artık tane ile meyve ve sebze alıyoruz. Ucuz ekmek, ayçiçeği yağı alacağız diye kuyruklarda ömrümüzü tüketiyoruz.

"İnsanca yaşamaya yetecek kadar zam istiyoruz"

Yeter artık! Hakkımız olanı alacağız. Eşit bölüşüm istiyoruz. Patronlar daha fazla kazanıyorsa bizler de daha fazla kazanmak istiyoruz. Asgari ücrete, tüm ücretlere insanca yaşamaya yetecek kadar zam istiyoruz. Temel ürünlere ve temel hizmetlere yapılan tüm zamların geri alınsın istiyoruz. Tüm halkımızı sesimizi çoğaltmaya, birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1520777/ulus-heykeli-onunde-gecinemiyoruz-eylemi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.