Şampiyonalara Türkiye damgası

Boks, basketbol ve voleybolda peş peşe kazanılan şampiyonluklar Türk sporseverleri sevince boğdu.
Ankara Masası
|
22 Mayıs 2022, Pazar - 22:30
Şampiyonalara Türkiye damgası

Türk sporcuları bu hafta aldıkları başarılı sonuçlarla şampiyonalara damga vurdu.

Önce Dünya  Kadınlar Boks Şampiyonası'nda alınan altın madalyalar, sonra Anadolu Efes'in Euroleague'de kupaya uzanması, son olarak VakıfBank'ın CEV Şampiyonlar Ligi'nde aldığı kupa sporseverlerin mutluluğunu katladı.

5 altın madalya

İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen IBA Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye, takım halinde şampiyon oldu. Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Busenaz Sürmeneli, Ayşe Çağırır ve  Şennur Demir altın madalya kazanırken, ayrıca sporcularımız 2 bronz madalyayla kürsüde yer aldı.

Anadolu Efes, Real Madrid'i devirdi

Euroleague 2021-22 sezonu şampiyonu Anadolu Efes oldu! Final Four finalinde Real Madrid ile karşılaşan temsilcimiz Anadolu Efes maçı 58-57 kazanarak kupaya uzandı. Geçtiğimiz yılın da şampiyonu olan Anadolu Efes üst üste ikinci yıl da şampiyonluğu alarak Türkiye'ye unutulmaz bir gurur yaşattı.

VakıfBank tarihe geçti

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali'nde İtalya'nın Imoco Volley ekibini 3-1 yenerek bu organizasyonda 5. kez şampiyonluğa ulaştı. Uluslararası organizasyonlardaki 11. kupasını kazanan sarı-siyahlı takım, CEV Şampiyonlar Ligi'nde en fazla şampiyonluk yaşayan ekip unvanını da elde etti.

Türkiye tekvandoda Avrupa şampiyonu oldu

Türkiye, İngiltere'de düzenlenen Avrupa Tekvando ve Para Tekvando Şampiyonası'nda 9 altın, 5 gümüş, 5 bronz olmak üzere toplam 19 madalya ile zirvede yer almayı başardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1520865/sampiyonalara-turkiye-damgasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.