Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Toplantının gündeminin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği, Rusya-Ukrayna savaşı, ekonomideki gelişmeler ve Maymun Çiçeği maddelerinin olması bekleniyor.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
23 Mayıs 2022 09:18
GÜNCELLEME
23 Mayıs 2022 09:43
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor
HM
Haber Merkezi Editör

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. En son 9 Mayıs'ta toplanan kabinenin bugün gerçekleştireceği toplantıda 4 maddeyi masaya yatırması bekleniyor.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusu

Türkiye'nin karşı çıktığı  İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvurusu toplantının bir numaralı gündem maddesi olacak. İki ülkenin lideriyle görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarıyla gelişmeleri değerlendirecek.

Rusya-Ukrayna savaşı

Toplantıda  24 Şubat'ta başlayan ve son dönemde ülkelerin doğu bölgelerinde yoğunlaşmış  Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri harekatın etkilileri ve son gelişmeler ele alınacak.

Ekonomide yaşanan gelişmeler

Kabinede milyonlarca kişiyi ilgilendiren  3600 ek göstergede yapılan son çalışmalarda incelenecek. Ekonomide sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler, enflasyonla mücadele ve atılacak adımlar masaya yatırılacak.

Koronavirüs ve Maymun Çiçeği

Ayrıca son dönemde Avrupa'da hızla yayılan ve paniğe neden olan Maymun Çiçeği virüsünün etkilerine ilişkin  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir sunum yapması bekleniyor. Koronavirüs vakalarındaki düşüşle beraber maske yasağının yeniden değerlendirilmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.