Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet içinde rahatsız olanlar var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devlet içinde iktidarın eylemlerinden rahatsız olan memurlar olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Milletin Sesi mitingiyle alakalı ise korku duvarlarının aşıldığının ispatı olduğunu belirtti.
Ankara Masası
|
24 Mayıs 2022, Salı - 09:04
Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet içinde rahatsız olanlar var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay'a açıklamalarda bulundu.

SADAT'ı gündeme getirmesinin iki önemli noktası olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, halkın gerçekleri bilmesi ve güvenecekleri bir kurumun olduğunu bilmeleri için bu ziyareti gerçekleştirdiğini aktardı.

Kılıçdaroğlu ayrıca, iktidarın politikalarından rahatsız olan devlet memurlarının olduğu iddiasında bulundu.

İşte Balbay'ın yazısından dikkat çeken o bölüm;

"1- 2015 yılında, 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki beş aylık dilimde yaşanan, 500’e yakın yurttaşımızın yaşamını yitirmesine neden olan olaylar seçmen tercihini iktidar lehine değiştirdi. Bu tür karmaşalardan yeniden medet ummak felaket olur. 

2- Bu medet ummanın akıldan dahi geçmemesini sağlamak gerekir. Bunun yolu, böyle bir süreç başlamadan önlem almaktır. Olası kaosun muhtemel kaynaklarını erken teşhir etmek gerekir.

3- Akıldan geçenlerin farkında olduğumuzu kamuoyunun da bilmesi, herkesin meşruiyet içinde kalmasını sağlayabilir.

4- Devlet kurumları içinde iktidara teslim olanların yanında, iktidarın memuru olmayıp devletin memuru olarak çalışmaya devam edenler de var. Bu güvenlik bürokrasisinde de söz konusu. Onların hukukun dışına çıkan işlerden çok rahatsız olduklarını biliyoruz. 

5- SADAT’ı gündeme getirirken işin iki ucu var: halkın gerçekleri bilmesinin sağlanması ve halkın bu tür kaygı verici durumlar karşısında kendisini güvende hissedeceği kurumların olması. O kurum CHP’dir. Bunu sadece söylemde değil eylemde de hissettireceğiz."

"Korku duvarları aşıldı"

İstanbul'da gerçekleştirilen Milletin Sesi mitingiyle alakalı ise Kılıçdaroğlu, korku duvarlarının aşıldığının ortaya konduğu belirterek;

"Halkı sokağa dökmek, sonra kaos yaratıp kan dökmek... Halkı korkutmak... Buna izin vermeyeceğiz. Halkın sabırla sandığı beklemesini istiyoruz. Sandık güvenliğini de biz sağlayacağız. Yeter ki o gün gelsin..."

İstanbul mitingi bir bayrak göstermek, mücadelenin altını çizmek. Bunun dışında CHP’nin halkı sokağa davet etme planı yok. Elbet bu da tartışmalı bir durum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1522608/kemal-kilicdaroglu-devlet-icinde-rahatsiz-olanlar-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.