Ali Koç'tan gündemi sarsan açıklamalar

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beyaz TV'de katıldığı televizyon programında sarı lacivertli kulüpte merak edilenlere dair önemli açıklamalar yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasında geçen polemiği anlatan Koç, geceye damga vuran birçok konuya da değindi.
Editör
|
24 Mayıs 2022, Salı - 09:51
Ali Koç'tan gündemi sarsan açıklamalar

Beyaz Tv'de '' Derin Futbol'' programına katılan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç,sporun yanı sıra Ekrem İmamoğlu ile olan Twitter polemiği ile ilgili konuştu.

İmamoğlu ile aramızda problem yok

Ali Koç, İmamoğlu'nun  "'İmamoğlu Koç Ailesi'nin Projesidir' komplosunu yıktığı için teşekkürler. İktidara toz kondurmamasını camianın takdirine bırakıyorum." tweetini hatırlatarak "Sayın Ekrem İmamoğlu, Fenerbahçe ile alakası olmayan bir tweet attı. Genelde beni durdurmaya çalışanlar aileyi işin içine katarlar. Benim ailemin girdiği hiçbir şey yoktur burada. Sayın İmamoğlu ile konuştuk, iş tatlıya bağlandı. Burada abartılacak hiçbir şey yok.'' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'yi gelecek sezon ne bekliyor

Fenerbahçe’nin gelecek sezonki planlamasından bahseden ve transfer konularına değinen Ali Koç, pazartesi günü yeni teknik direktörü açıklayacaklarını söyledi. 2,5 aydır ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Fenerbahçe Başkanı,'' Kimi seçersek seçelim, taraftarlarımız yine mutsuz olacak '' dedi.

Mesut Özil Takımda kalacak mı?

Sarı-lacivertli taraftarların merak ettiği Mesut'un geleceği hakkında konuşan Ali Koç,''Mesut Özil’in menajeriyle bugün konuştuk. İki tarafın da hayırlısı neyse, o yapılmalı. Görüşmeler sonucu neyin hayırlı olacağına karar vereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında şampiyon olmaktan başka derdimiz yok. Geçmişe dönsek, Mesut’u yine alırdım. Bu transferde iki taraf da çok arzuluydu. Arsenal’dekine çok düşük maaş alacaktı. Bonservisi yoktu. Mesut Özil gibi dünya yıldızını kim istemez. Bazen tutuyor, bazen tutmuyor. Mesut da böyle bir senaryo olsun diye gelmedi. Elinden geleni yaptı, talihsiz sakatlıklar oldu. Esas olan, kendisinin de dediği gibi Fenerbahçe.” ifadelerini kullandı.

''Futbol,bir şehirin odağında dönüyor''

Bu sezon hakem hataları ve verilen kararların adil olmadığı söyleyen Koç,Trabzonspor'a destek olunduğunu iddia etti.

Koç '' “Neden TFF’yi temsil eden insanlar usulsüzlüğe müsaade ederler. Türk futbolu, bir şehir takımı odağında dönüyor. Bu Trabzonspor için de tehlikeli. Kimse sesini çıkarmazsa, yapılan yanlışları kanıksıyoruz. Neden sadece biz konuşuyoruz? Trabzonspor en iyi futbolu oynuyor dedim. Puan kayıpları başladı. Nispeten yaşlı ve dar bir kadro, onun da etkisi olabilir. Aynı basın toplantısında ‘Türkiye, Trabzonspor’dan büyüktür. Futbol, bir şehrin odağında dönüyor.’ Trabzonspor iyi oynamadığında yardıma koşuna 5 maç saydım. Bir tane Trabzonspor’un hakem hatasıyla puan kaybettiği maç söyleyin! Teknik kadro, futbolcuların emeğine haksızlık etmemeye çalıştım. Onların bu işle alakası yok. Bazı maçlarda şiir gibi top oynadılar. Ama bütüne baktığınızda, iyi de bir destek var.” şeklinde konuştu.

“Kulüpler birliği’ne aday olacağım”

Ali Koç,''Bu sene Finansal Fair Play konusunda sıkıntımız olamayacak gibi. Ancak harcama limitlerimizi bilmiyoruz. Allah bunu hesaplayacaklara yardımcısı olsun. Kulüpler Birliği Başkanlığı’na aday olmayı düşünüyorum. O pankart bizi çok rahatsız etti. Sayın Ahmet Ağaoğlu’nun haberi olmayabilir ama yöneticilerin vardır. Çıkıp yanlış olduğu söylenebilirdi. FETÖ’nün mü yanında yoksa Cumhuriyetin yanında mısınız karar verin. Hak etmediğiniz bir kupa için… Kupa müzenizde olur… Kurşunlama olayında failler bulundu bence ama ört pas edildi. Altından FETÖ bile çıkabilir.” dedi.

''4-5 Transfer yapılacak''

Transferler hakkında merak edilenleri anlatan Ali Koç,takıma takviyelerin yapılacağını söyledi.Sarı-lacvertli yıldızlarından Mert Hakan Yandaş için CSKA Moskova'nın faks gönderdini söyleyen Koç,''  Suarez'le uzaktan yakından alakamız yok, Kim Min-Jae bir yıl daha kalır." ifadelerini kullandı.

Program da Koç,Kütahyalı gerginliği 

Geceye ise Rasim Ozan Kütahyalı ile Ali Koç arasında 3 Temmuz gerginliği damga vurdu.

Ali Koç: 'Rasim Ozan Kütahyalı, 3 Temmuz'dan 4 yıl sonra Beyaz TV'de, 2015'te şunuları söyledi; '3 Temmuz olmasaydı, Fenerbahçe'yi yerle yeksan etmeseydik, Galatasaray'ın önünü açamazdık. Galatasaray için neler yaptığımı en iyi Ünal Aysal bilir. Siz laf üretirken, biz laf ürettik. Galatasaray 2011 itibariyle gömülmüştü. 3 Temmuz olmasa biterdi. Galatasaray, Fenerbahçe'den çok geriye düşecekken, bugün eşit seviyelerde. Onun bir medya ayağı da var değil mi, biraz düşünün bazı şeyleri.' Bunlar ne demek?' diyerek Kütahyalı'ya sert sözlerle yüklendi.

Rasim Ozan Kütahyalı ise: 'Galatasaray yöneticileri o dönem çok şımardı. Onlar havaya girince, ben de hatırlatmak istedim. Diplomatik değil, Dan, dun söyledim. 3 Temmuz'dan önce Fenerbahçe atılım kaydetti. 3 Temmuz'da Fenerbahçe yara aldı, Galatasaray o boşluktan faydalandı. Galatasaray bu işin içinde değil. Esas hedef Aziz Yıldırım'ı yok etmekti. Dolaylı olarak Fenerbahçe'yi de eleme geçirme operasyonu. Ondan sonra Galatasaray'ın önü açıldı ama bu bir şanstı. Fenerbahçe zaten sonuna kadar geldi, Süper Final'de kaybetti. O zaman fanatik bir insandım, şimdi objektifim. Fanatik Galatasaraylı, Aziz Yıldırım karşıtı olarak bunları söyledim. Aziz Yıldırım çok tuhaf bir güçtü. Başka başkanları kontrol edecek kadar güçtü. Usulen o dava yanlıştı. Galatasaray'ın 97'si ile ilgili Mehmet Ağar'ın da yüzüne söyledim, Rıdvan Dilmen de şahittir. 97'de de Beşiktaş'ın hakkı yenmiştir. Ali Koç dönemlerinde Fenerbahçe kollandı.' ifadelerini kullandı.

Ali Koç;''Terbiyesizlik yapıyorsun, kendine gel''

Mehmet Baransu ve sizi mahveden savcılar içerideyse, bizim sayemizde diyen Kütahyalı,'' FETÖ'yü bitiren en önemli 15-20 kişiden biriyim. Bazı arkadaşların yazılarını da ben yazarım. 3 Temmuz'da yaptıklarım ama sonrasında işin doğrulanması için de birçok şey yaptım. Maalesef Aziz Yıldırım o dönem Türkiye Cumhuriyeti’nden yana olmak istemedi. Ortada durdu. En son aşamada devletten yana oldu.” dedi.

Kütahyalı'nın sözlerine sinirlenen Ali Koç,Rasim Ozan Kütahyalı'ya sert sözlerle yüklendi.

Ali Koç,''Terbiyesizlik yapıyorsunuz. Aziz Yıldırım devletin yanında değildi ne demek? O zaman terör örgütünün en büyük üyesi sensin. Program bitene kadar Aziz Yıldırım'ın ismini ağzına alma. Bir kendine gel.' 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1522677/ali-koctan-gundemi-sarsan-aciklamalar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.