Mevlüt Çavuşoğlu İsrail'de!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,Filistin ve İsrail ziyaretleri kapsamında İsrail'e gitti. Çavuşoğlu, havalimanında yaptığı ilk açıklamada dostluk mesajları verdi.
Editör
|
24 Mayıs 2022, Salı - 13:11
Mevlüt Çavuşoğlu İsrail'de!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 2 günlük İsrail ve Filistin ziyareti kapsamında İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'na indi.

İsrail'le 15 yıl sonra ilk ziyaret

Çavuşoğlu'nu,İsrail'de Dışişleri Bakanı Gil Haskel karşıladı. Böylelikle Türkiye ve İsrail 15 yılın ardından ilk kez Dışişleri Bakanlığı düzeyinde bir araya geldi.

Ortak Komite toplantısına başkanlık edecek

Bakan Çavuşoğlu, 2010 yılında Türkiye ve Filistin Dışişleri Bakanları başkanlığında tesis edilen Ortak Komite'nin ikinci toplantısına başkanlık etmek için Filistin'e gitti. 

Mahmud Abbas ile görüşecek

Ziyaret kapsamında Çavuşoğlu'nun Filistinli mevkidaşı Riyad Malki ile ikili görüştürmeler gerçekleştirmesi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesi bekleniyor.

Çavuşoğlu'ndan açıklamada bulundu

Resmi temaslar için İsrail'e oradan da Filistin'e geçen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, "Normalleşme sürecine girdik. İsrail ile karşılıklı büyükelçi atamayı konuşacağız" dedi.

Açıklamalarına sürdüren Bakan, 'F-16 sürecinin normal seyrinde ilerlediğini, NATO ile ilgili konuların bu gündemin dışında olduğunu söyledi.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO sürecine ilişkin ise Çavuşoğlu, "İsveç ve Finlandiya teröre desteği kesmeli, somut adım için yazılı mutabakat istiyoruz" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1524479/mevlut-cavusoglu-israilde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.