Ali Ekber Ertürk için Ankara'da cenaze töreni

Dün hayatını kaybeden Sözcü Gazetesi Ankara Muhabiri Ali Ekber Ertürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
24 Mayıs 2022 13:40
GÜNCELLEME
24 Mayıs 2022 15:12
Ali Ekber Ertürk için Ankara'da cenaze töreni
HM
Haber Merkezi Editör

Sözcü Gazetesi Ankara Muhabiri Ali Ekber Ertürk, 54 yaşında kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ertürk için bugün cenaze töreni düzenlendi. Cenaze öncelikle  Sözcü Gazetesi binası önüne getirilirken, sevenleri ve meslektaşları Ertürk'e veda etti. 

Cenaze törenine, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel de katıldı.

Sözcü binası önünden karanfiller atılarak uğurlanan Ertürk’ün cenazesi, Sivas’ın Divriği ilçesinde toprağa verilecek.

"Dik ve onurlu duran değerli bir gazeteciydi"

Cenaze ortamında konuşmanın çok zor olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Dik duran, onurlu duran, haberin arkasında duran, her zaman güler yüzlü, haber peşinde koşan, değerli bir gazeteciydi. Muhabir olarak tanıdım. Arada bir röportaj yapmak için gelirdi. Düşüncelerimi sorardı, aktarırdım. Gazeteciliğin mesaisi yoktur. Gazetecilik, farklı bir meslektir. Direnen, halkın haklarını savunan bir gazetecinin önünde hiçbir engeli kimse tanımaz. Ama onurlu, dürüst, namuslu gazetecilerin ölüm geldiği zaman yapacakları bir şey yoktur. Şimdi bu noktadayız, O'nu sonsuzluğa uğurluyoruz. Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Tekrar Sözcü ailesinin başı sağ olsun, hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.