Teksas'ta katliam yapan saldırganın sosyal medyadan mesaj verdiği ortaya çıktı

ABD Teksas’ta kaybedilen 21 kişi için yas tutuyor. Olayı araştıran polis ülkeyi sarsan katliamı gerçekleştiren saldırganın izine sosyal medyada rastladı.
Ersin Küçükbarak
|
25 Mayıs 2022, Çarşamba - 10:34
Teksas'ta katliam yapan saldırganın sosyal medyadan mesaj verdiği ortaya çıktı


ABD'nin Teksas eyaletinde ilkokula silahlı saldırı düzenleyen 18 yaşındaki Salvador Ramos'un saldırıdan birkaç saat önce bir yabancıya şifreli bir şekilde "Yapmak üzereyim" mesajını verdiği anlaşıldı.

Saldırganın, Instagram'daki silah fotoğrafında bir yabancıyı etiketlediği de öne sürüldü.

Yabancı bir kadına “Yapmak üzereyim” mesajı attı

Ramos'a ait olduğuna inanılan bir Instagram hesabı, silahlarının fotoğraflarını ve kendi fotoğraflarını içeriyor. Saldırıdan saatler önce Ramos, Instagram hesabından hiç tanımadığı bir kadına "Yapmak üzereyim" diye mesaj attı.

Kadın "neye" diye sorduğunda "11'den önce söylerim" şeklinde yanıt verdi. "Sana söylemek istediğim küçük bir sırrım var" diyen Ramos, kadına sırrını hiç söylemedi.

Daha sonra medyadan saldırıyı öğrenen kadın  yazışmaların ekran görüntülerini yayınladı .

"Kurbanlar ve aileleri için çok üzgünüm, gerçekten ne diyeceğimi bilmiyorum.” diyen  kadın “Ona cevap vermemin tek nedeni ondan korkmamdı, keşke uyanık kalıp en azından onu suçunu işlememeye ikna etmeye çalışsaydım. bilmiyordum." Notunu düştü.

Önce büyükannesini vurdu

Teksas Valisi Greg Abbott,Salvador  Ramos'un, saldırıyı gerçekleştirdiği ilkokulun yanındaki lisede öğrenci olduğu, saldırıyı düzenlemeden önce büyükannesini vurduğu belirtildi.

Aynı kasabada yaşayan Uvalde'deki bir Wendy's restoranında çalışan saldırganın, orada bir yıl çalıştığı ve yaklaşık bir ay önce işi bıraktığı ifade edildi.

Uvalde'deki Robb İlkokulu'na düzenlenen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı gerçekleştiren  Salvador Ramos polis tarafından öldürüldü.

Teksas’taki en kanlı saldırı

Saldırı, Teksas tarihindeki en ölümcül okul saldırısı olarak kayıtlara geçti.

Bunun, 2012’de 28 kişinin öldürüldüğü Connecticut’taki Sandy Hook ilkokulu saldırısından sonra ülkedeki ikinci büyük saldırı olduğu belirtiliyor.

Kurbanların kimlikleri henüz açıklanmadı

Sadece 2, 3 ve 4. sınıfların yer aldığı yaklaşık 600 öğrencinin bulunduğu Robb İlkokulu’nda öldürülen 18 öğrencinin kimliği hakkında henüz bilgi paylaşılmadı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1526808/teksasta-katliam-yapan-saldirganin-sosyal-medyadan-mesaj-verdigi-ortaya-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.