İyi Partili Altıntaş’tan sosyal medya yasa teklifine eleştiri

İyi Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, “Bu haliyle sosyal medya ve internet yasasına karşıyız. Kesinlikle karşıyız. Olumlu maddeleri var doğru. Bu Ak Parti'nin her zaman yaptığı bir taktik. Zehri güzel paketleyerek sunuyor” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
30 Mayıs 2022, Pazartesi - 14:04
İyi Partili Altıntaş’tan sosyal medya yasa teklifine eleştiri

Ayhan Altıntaş Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

“AKP zehri güzel paketliyor”

Altıntaş, mevcut haliyle sosyal medya ve internet yasasına karşı olduklarını açıkladı.

“Olumlu maddeleri var doğru” diyen Altıntaş, “ Bu Ak Parti'nin her zaman yaptığı bir taktik. Zehri güzel paketleyerek sunuyor. Dolayısıyla paketine balkınca, bazı güzel şeyleri görüyorsunuz. Ama içeriğine baktığınız zaman, çok sıkıntılı maddeler görüyorsunuz. O kadar muğlak ve yoruma açık ifadeler var ki, hemen hemen herkes suçlanabilir. İnterneti kullanan hemen hemen herkes, bütün gençler suçlanabilir” şeklinde konuştu.

Altıntaş şöyle devam etti:

“Yasanın ifade özgürlüğüne gölge düşürmemesi lazım”

“ Her zaman güzel sözlerle başlanıyor . Temel hak ve özgürlüklerin korunacağı, anayasal hak. Temel hak ve özgürlükleri koruyacağız. Kişinin verilerinin korunma altına alınmasını garanti edeceğiz. Bunlar anayasal hak. Ama anayasa da bir de, ifade özgürlüğü diye bir şey var. Bu dengeyi iyi tutturmak lazım. Siz hep kişisel verilerle sınırlandırırsanız, öbür tarafa hiç bakmazsanız , bu adil olmaz.”

Ayhan Altıntaş, Rusya'da da getirilmek istenen sosyal medya düzenlemesine benzer yasalar bulunduğuna işaret etti:

Altıntaş şunları söyledi:

“Sokakta ekmek kuyruğunu çekip paylaşan hapsi boylayabilir”

“ Ruslar ne diyor? İlk başta, çocuk pornografisi, intihara yönlendirme, illegal uyuşturucu ticareti, bunlara karşı yasa geçiriyoruz. Ama ondan sonra diyor ki, Rus yetkililerini eleştiren, bazı Müslüman yayınlar, bazı Yehova Şahitleri yayınları, devlet için zararlı yayınlar, Ruslar, Müslümanların yayınlarını da zararlı görüyorlar kendileri açısından devlete karşı. Terörizm, aşırılık materyalleri bunları yasaklıyor. Bunlar o kadar geniş kapsamlı ki, Rus yetkililerini eleştiren bir yayın nasıl tanımlayacaksınız. Sokaktaki kuyruğun resmini çekip, ekmek kuyruğu derseniz belki oda eleştiriye girecektir. Dolayısıyla hapsi boylayacaksınız demektir. “

http://www.ankaramasasi.com/haber/1538583/iyi-partili-altintastan-sosyal-medya-yasa-teklifine-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.