Mustafa Hasgül'den 'Çankaya'ya ayrımcılık yapıldı' iddiası

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül, AK Partili belediyeleri görev alanlarına girmemesi konusunda uyaran ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Çankaya'da farklı davrandığını söyledi.
Ankara Masası
|
01 Haziran 2022, Çarşamba - 12:22
Mustafa Hasgül'den 'Çankaya'ya ayrımcılık yapıldı' iddiası

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın sunduğu Arka Plan programına konuk oldu.

Çankaya ve Ankara'ya yönelik açıklamalarda bulunan, Hasgül zorlu geçen kışın ardından Çankaya Belediyesinin karla mücadelesini değerlendirdi.

Hasgül, Çankaya'da belediyenin karla yeterince mücadele edemediğini belirterek, sosyal medyadan algı ve reklam yapıldığını söyledi. Çalışmaların hayata dokunamadığının altını çizen Hasgül, "Sembolik çalışıyorlar, planlama hatası var. Mahalleleri kategorilere ayırmadılar." şeklinde konuştu.

"Niye ayrıcalık yapıyorsunuz?"

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi'nde Başkan Mansur Yavaş'ın AK Partili belediyelere yönelik , "İlçe belediyelerin araçlarını ben caddede görmeyeceğim cezai müeyyide için mahkemeye veririm" sözlerini  hatırlatan Hasgül "Çankaya'da biz bunun tam tersini yaşadık bazı yerlerde. Halkın artık feryat ettiği noktalarda baktık ki Büyükşehir Belediyesinin araçları, ara sokak şu bu dinlemeden oraları kürüdüler. Oraları temizlemeye çalıştılar. O zaman ben sorarım bu ne perhis bu ne lahana turşusu. AK Partili belediyelere göz dağı vererek, Çankaya Belediyesin de bunu neden yapmadınız? Niye ayrıcalık yapıyorsunuz? Niye hizmette adil davranmıyorsunuz? Bunu vatandaş olarak, Çankaya ilçe başkanı olarak sormak hakkımızdır diye düşünüyorum." dedi.

Mahalleler arasında eşitsizlik söz konusu

Çankaya Belediyesinin de mahalleler arasında ayrımcılık yaptığını iddia eden Hasgül, yeşil alan konusunda planlı davranılmadığı söyledi.

Hasgül, CHP'nin Çankaya'yı son seçimde rekor bir oy oranıyla kazandığını hatırlatarak "Hizmetlerine bakıldığında aldıkları oy oranıyla orantılı değil. Biz buna üzülüyoruz. Çankayalı alternatif düşünmeliler. İdeolojiden kurtulup, hizmet odaklı oy vermeleri gerekir." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1545961/mustafa-hasgulden-cankayaya-ayrimcilik-yapildi-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.