Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü değiştirildi

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Alkan görevden alındı. Alkan'ın yerine Muhittin Şahin atandı.
Ersin Küçükbarak
|
04 Haziran 2022, Cumartesi - 09:49
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü değiştirildi



Şeker piyasasındaki dalgalanma genel müdür değişikliğiyle sonuçlandı.

Piyasada dengenin bir türlü sağlanamaması sonrası Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Alkan, görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayınlanan karara göre yeni genel müdür ve yönetim kurulu başkanı Muhittin Şahin oldu.

Muhittin Şahin kimdir?

Aslen Kırşehir’li olan Muhittin Şahin, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti. Uzun yıllar Ankara’da bürokrasinde üst düzey görevler alan Kırşehir’in Dedeli Köyü’nde dünyaya gelen Muhittin Şahin, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Muhittin Şahin hangi görevlerde çalıştı?

Maliye Bakanlığı Denetçiliği, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulunda Başdenetçi, Sayıştay Başkanlığında Uzman Denetçi, Sosyal Güvenlik Kurumunda Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Türk Şeker Yönetim Kurulu üyeliklerine de atama

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü'nde açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Adem Dinç, Hakan Bilir, Mehmet Hasdemir ve Mehmet Tunçak atandı.

Et ve Süt Kurumu Yönetim Kuruluna atama yapıldı

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'nde açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliğine Durali Koçak atandı.

Ayrıca, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeleri Aylin Çağlayan Özcan ve Volkan Mutlu Coşkun ise 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'inci maddesi gereğince görevden alındı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1552108/turkiye-seker-fabrikalari-genel-muduru-degistirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.