Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan” imzalı yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan atama kararlarına göre Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu.
Mevlüt Peker
|
11 Ağustos 2023, Cuma - 00:31
Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu

Kuvvet komutanlıkları ve bakanlıkları kapsayan yeni görevlendirmelerin yer aldığı “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan” imzalı yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan atama kararları arasında en dikkat çeken genel müdürlük ataması ise Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne oldu. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne ünlü sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Tamer Karadağlı atandı.

Tamer Karadağlı kimdir?

Türk sinema ve tiyatro sahnesinin öne çıkan isimlerinden Tamer Karadağlı (d. 24 Mayıs 1967, Ankara), aynı zamanda yönetmen ve seslendirme sanatçısıdır. Azeri kökenli ailesi Sarıkamış ilçesi, Kars'tan gelmektedir. İlkokul çağlarında ABD'ye taşınan Karadağlı, ardından Türkiye'ye dönmüş ve daha sonra tekrar ABD'ye gitmiştir. Lise son sınıftayken sıkça Akün Sineması'na giderek sinemaya olan ilgisini beslemiş ve bu dönemde seslendirme sanatına olan merakı da başlamıştır. İlerleyen yıllarda Shakespeare'in "Kuru Gürültü" adlı oyununda hem Türkçe hem de İngilizce olarak sahne almış, bu da Bilkent Üniversitesi'nde tiyatro eğitimine adımını atmıştır.

Çankaya Lisesi ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Karadağlı, 1993'te ilk filmine imza atmıştır. Özellikle "Ferhunde Hanımlar" dizisi ile geniş kitlelere tanınmıştır. Hem kendi adıyla hem de birçok ünlü oyuncunun seslendirmesiyle de önemli bir yer edinmiştir. Sanatçının oyuncu olan Arzu Balkan ile evliliğinden Zeyno adında bir kızı bulunmaktadır. 2007 yılında evlilikleri sona ermiştir. "Çocuklar Duymasın" dizisi gibi projelerde de yer almıştır.

11 Ağustos 2023 tarihinde, dönemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanmıştır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093921/tamer-karadagli-devlet-tiyatrolari-genel-muduru-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.