Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge çalışmalarının tamamlandığını yarın Kabine Toplantısı'nın ardından detayları paylaşacaklarını söyledi. Erdoğan, 3600 ek göstergenin 5 meslek grubunu değil, 5 milyonu aşkın memuru kapsayacağını belirtti.
Ankara Masası
|
05 Haziran 2022, Pazar - 15:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

" Memurlarımıza da müjde vermek istiyorum" diyen Erdoğan 3600 ek gösterge çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'e sunmaya hazırlandıkları, çalışmayla ilgili detayları Kabine Toplantısı'nın ardından paylaşacağını ifade etti.

Çalışmanın belli meslek gruplarını ilgilendirmeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık 5 milyon kişi bundan yararlanacak" dedi.

"7 bin 50 lira ödeme yapılacak"

Çiftçiye de müjde veren Erdoğan, buğday alımlarına ilişkin şunları söyledi;

Üreticiler başta her kesimden vatandaşımızın gelirini artırarak arada farkı azaltmaya çalışan programlar hazırlıyoruz.

Çiftçilerimize ve memurlarımıza iki ayrı müjde vermek istiyorum. Muhalefet ve mandacı ekonomistler 'buğday ithal ediyoruz' yalanını yaymaktan geri durmuyor.

Tahıl fiyatındaki dalgalanma üretim eksikliğinden değil. Biz buğdayı kendi ihtiyacımız için değil, onu işleyip tüm dünyaya satmak için ithal ediyoruz.

TMO sert ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 lira alım ve bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacak.

TMO'nun arpa alım fiyatı da ton başına 5 bin 500 lira alım ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6000 lira olarak belirlenmiştir

Prim ödemesinden, ürününü Toprak Mahsulleri Ofisimize veren Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerimiz yararlanabilecektir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1553993/cumhurbaskani-erdogandan-3600-ek-gosterge-mujdesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.