Özdağ: "Bu sistemde Ak Parti Genel Başkanı var ama Cumhurbaşkanlığı makamı boştur""

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Bugün cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, cumhurbaşkanı yoktur. Sayın Erdoğan şuan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanıdır. Ama kesinlikle cumhurbaşkanlığı makamı boştur” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
06 Haziran 2022, Pazartesi - 18:38
Özdağ: "Bu sistemde Ak Parti Genel Başkanı var ama Cumhurbaşkanlığı makamı boştur""

Selçuk Özdağ, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini eleştiren Özdağ,“Bu sistem bakanları yok hükmünde sayıyor. Bu sistemde bütün bakanları adı Recep Tayyip Erdoğan” ifadesini kullandı.

“ Ama ben de diyorum ki Bugün cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, cumhurbaşkanı yoktur. Sayın Erdoğan şuan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanıdır. Ama kesinlikle cumhurbaşkanlığı makamı boştur” diyen Özdağ, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı makamında oturmuş olsaydı, Türkiye'yi kucaklardı. Ve Türkiye'deki insanlara da kalkar, Cumhuriyet Halk Partisi'nin, genel başkanına, ana muhalefet partisinin genel başkanına vatan hainleri, millet hainleri veya Gelecek Partisi'nin, Deva Partisi'nin genel başkanlarına bunlar dolandırıcı, veya Saadet Partisi'nin genel başkanına da bunların PKK ile iş birliği var, iltisakları var gibi cümleler sarf edilmezdi.”

“ Bütün millet 85 milyon kucaklanırdı. Sağcısı, solcusu, alevisi, sünnisi ile dinlisi, dinsizi ile benim vatandaşım diye bakılırdı. Burada mezheplere, etnisite bakılmaz. Bunların ideolojilerine bakılmazdı, bunu yaparlardı.”

“Bu dil, çaresizliğin ürünü"

Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanının kullandığı dilin milleti kamplaştırdığı ve kutuplaştırdığını vurguladı.

Özdağ, “Bu dil, çaresizliğin ürünü. Bu cümleleri niye kullanıyor Bu cümleleri kendi tabanını konsolide etmek adına kullanıyor. O cümleleri kendi tabanı da tasvip etmiyor. Yani çürük kelimesini kabul etmiyor dolandırıcı kelimesini kabul etmiyor, vatan haini kelimesini kabul etmiyor., millet haini kelimesini kabul etmiyor” şeklinde konuştu.      

http://www.ankaramasasi.com/haber/1556395/ozdag-bu-sistemde-ak-parti-genel-baskani-var-ama-cumhurbaskanligi-makami-bostur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.