Sel sonrası Keçiören Belediyesinden kapsamlı temizlik operasyonu

Dün öğle saatlerinde başkent Ankara'da etkili olan ve çok sayıda iş yeri ile konutun sular altında kalmasına yol açan sağanak sonrası Keçiören Belediyesi tarafından ilçe genelinde kapsamlı temizlik çalışması başlatıldı. Belediye ekipleri hasar gören cadde, sokak ve kaldırımlarda onarım çalışmalarına başlarken, su basan bodrum katları temizledi, yollarda oluşan kum ve çakıl taşı yığınlarını kaldırdı.
Ankara Masası
|
08 Haziran 2022, Çarşamba - 15:11
Sel sonrası Keçiören Belediyesinden kapsamlı temizlik operasyonu

Keçiören Belediyesinin hem sorumlu olunan sınırlar içinde hem de sınırları dışında kalan diğer bölgelerde vatandaşa el uzattıklarını söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara için zor bir gün olduğunu, çok sayıda ev ve iş yerini su bastığını, istinat duvarlarının sağanak yağış sebebiyle devrildiğini hatırlatarak, tüm bu yaşanan olaylardan ders alınması gerektiğini, bilhassa Ankara Büyükşehir Belediyesinin altyapı yatırımlarına yüklenmesi gerektiğini söyledi.

Bütün gece cadde cadde, sokak sokak gezdiklerini ve iş yerleri ile evlerde de temizlik yaparak vatandaşlara destek verdiklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Altınok, sağanağın yol açtığı sorunlardan etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kentsel dönüşümün önemi ortaya çıktı

Sağanak sonrası yaşananların kentsel dönüşümün ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Başkan Turgut Altınok, hükümetin kentsel dönüşüm projelerinin ne kadar doğru projeler olduğunun bir kez daha görüldüğünü, dün bir can kaybının yaşanmadığını ancak önlem alınmaması hâlinde gelecekte neler olacağının kimse tarafından bilinmeyeceğini, önlem alınmaması durumunda felaketlerin yol açacağı maddi ve manevi kayıpların önüne geçilemeyeceğini belirtti.

Mansur Yavaş'a "engel olma" çağrısı

Kentsel dönüşümün insan hayatı ve insan sağlığı için çok önem arz ettiğinin altını çizen Turgut Altınok, bu nedenle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kentsel dönüşüm planlarını engellemeye çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini, vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamlarını sürdürecekleri bir kent için yapılan planlara engel değil destek olması gerektiğini söyledi.

Kendilerinin asla engel teşkil etmediklerini, tüm hizmetlerde hizmet sağlayıcılarına gereken desteğin verildiğini kaydeden Altınok, belediye başkanlarının kentlerin gününü değil geleceklerini yönettiğini, yaşanacak türlü felaketlerde veballerinin ve sorumluluklarının olduğunu ifade etti.

Başkan Altınok, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ettiğini belirterek, insanların gerekli tedbirleri alması gerektiğini, takdiri Allah'a bıraktıklarını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1561791/sel-sonrasi-kecioren-belediyesinden-kapsamli-temizlik-operasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.