Hz. Muhammed'e hakaret eden gençlik kolları başkanı gözaltına alındı

Hindistan'da İslam'a ve peygamberi Hazreti Muhammed'e hakaret eden iktidar partisi BJP'nin gençlik kolları başkanı Harshit Srivastava gözaltına alındı.
Ankara Masası
|
08 Haziran 2022, Çarşamba - 17:53
Hz. Muhammed'e hakaret eden gençlik kolları başkanı gözaltına alındı

Hindistan'da İslam dinine, kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'e ve peygamberi Hazreti Muhammed'e hakaret içeren ifadeler kullanan iktidar partisi BJP'nin (Halk Partisi) gençlik kolları başkanı Harshit Srivastava'nın gözaltına alındığı bildirildi.

Opindia.com'da yer alan habere göre, Kanpur polisi, iktidardaki BJP'nin gençlik politikalarından sorumlu olan ve partinin gençlik kolları başkanlığını yürüten Harshit Srivastava'yı, sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı paylaşımından ötürü Uttar Pradeş eyalatinde yakalayarak gözaltına aldı.

Olaya ilişkin basına bilgilendirmede bulunan Kanpur Emniyet Teşkilatından Komiser Vijay Meena, insanların dinî duygularıyla alay eden, dinî unsurlarla oynamaya çalışan ve hakarette bulunan herkese karşı aynı şekilde harekete geçecekleri uyarısında bulundu.

Hindistan'da Hazreti Muhammed'e hakaret olayları

Hindistan'da son hafta iktidardaki BJP'nin önde gelen isimleri, İslam dinine, kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'e ve peygamberi Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren ifadeler kullanarak ülkede tansiyonun yükselmesine neden olmuşlardı.

İktidardaki Halk Partisi (BJP) yaşanan gerilim sebebiyle eleştirilerin odağına yerleşirken, Hazreti Muhammed'e ve İslam dinine yönelik hakaret içeren sözler sarf ettiği gerekçesiyle BJP Sözcüsü Nupur Sharma'nın görevine son verilmiş, Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal da partiden ihraç edilmişti.

BJP Sözcüsü Nupur Sharma, sadece ülkesinden değil farklı ülkelerden gelen tepkiler üzerine sosyal medya platformu Twitter'daki şahsi hesabından yaptığı paylaşımda, hiçkimsenin duygularını incitmek istemediğini, şayet sözleriyle kırdığı insanlar varsa sözlerini geri alacağını belirtmişti. Nupur Sharma, paylaşımında açıkça özür dilememesi sebebiyle bir kez daha tepki toplamıştı.

Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal ise kendini BJP'ye adamış bir kişi olduğunun altını çizerek, partisinin verdiği kararın önemine dikkat çekmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1562022/hz-muhammede-hakaret-eden-genclik-kollari-baskani-gozaltina-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.