Cem Uzan: Haziran 2023'te Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacağım

Genç Parti'nin kurucusu Cem Uzan, “Ben cumhurbaşkanı adayıyım. Haziran 2023'te Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacağım” dedi
Onur Çetinkaya
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 09:19
Cem Uzan: Haziran 2023'te Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacağım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görev süresi  12 ay sonra bitiyor diyen Cem Uzan, CHP, İYİ Parti ve HDP seslendi.

Uzan,''Biz erken seçime evet demeyeceğiz ve Recep Tayyip Erdoğan'ın döneminin sona ermesini sağlayacağız' diye millete taahhütte bulunun. Bak bakalım Recep Tayyip Erdoğan aday olabilecek mi? Böylece de ne SADAT'la ne YSK ile uğraşacaksınız. Seçim 25 Haziran 2023'te olacak ve Recep Tayyip Erdoğan dönemi bitecek, emekli olacak. Türkiye yeni bir sayfa açacak'' ifadelerini kullandı.

Erken seçim yerine 2023 seçimlerinin beklenmesini söyleyen Cem Uzan, ''Erken seçime hayır' diyeceksin ve oturup 12 ay sonra yapılması gereken seçimi bekleyeceksin. 2023 yılının Haziran ayında yapılacak seçim için her parti, Anayasa çerçevesinde adayı kimse çıkartacak, millet de kimi istiyorsa seçecek.İnsanlar Haziran 2023'e umutla bakmaya başlayacak önemli olan bu'' dedi.

''2023'te türkiye'ye cumhurbaşkanı olacağım”

Siyasi yasak iddialarına da değinen Uzan,'' Süleyman Demirel'de yasaklıydı. Başbakan, cumhurbaşkanı oldu mu? Oldu. Bülent Ecevit yasaklı mıydı? Yasaklıydı, başbakan oldu. Necmettin Erbakan yasaklıydı. Başbakan oldu. Recep Tayyip Erdoğan'da yasaklıydı, başbakan ve cumhurbaşkanı oldu mu? Oldu. Ben de yasaklıyım. Başbakan değil, cumhurbaşkanı olacağım. Yasaklar, millet oy verdiği sürece kimsenin önünde engel olmuyor" açıklamasında bulundu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1562291/cem-uzan-haziran-2023te-turkiyeye-cumhurbaskani-olacagim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.