Ahmet Davutoğlu: Kur Korumalı Mevduat sistemini kaldıracağız

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu iktidara gelmeleri halinde Kur Korumalı Mevduat sistemini kaldıracaklarını yerine Kur Korumalı Mazot, Kur Korumalı Gübre ve Yem sistemini getireceklerini açıkladı. Davutoğlu, Kur Korumalı Mevduat sistemini ise "Tarihin en büyük yanlışlarından biri" olarak değerlendirdi.
Ankara Masası
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 13:58
Ahmet Davutoğlu: Kur Korumalı Mevduat sistemini kaldıracağız

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Kur Korumalı Mevduat sistemini hedef alan açıklamalarda bulundu. 

Sistemi   "Tarihin en büyük yanlışlarından biri" olarak değerlendiren Davutoğlu "İktidarın en büyük yanlışı Kur Korumalı Mevduatı kaldıracağız, çiftçiler için Kur Korumalı Mazot, Kur Korumalı Gübre ve Yem sistemini getireceğiz." ifadelerini kullandı.

"Zengin daha zengin oluyor"

Davutoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti;

"Türkiye'yi kara kışa boğmak isteyen bir yaklaşım var. Mazot fiyatı yüzde 400 artıyor, 4 misli artış gösteriyor. Bu şekilde giderse ekmek fiyatlarında büyük zamlar yaşanacak ve muhtemelen birçok buğday üreticisi gelecek sene buğday üretmeme kararı alacak. Kur Korumalı Mevduat fiilen faizin artırılmasıdır. Elinde parası olanlar bu sisteme yatırım yapıyor ve zengin daha zengin oluyor.

Tarihin en büyük yanlışlarından biri. Adalete de aykırı bir durum. Çünkü bu sistem çalışmayan insana para aktarıyor. Hemen kaldıracağız. Çiftçilerin kayıplarını telafi etmek üzere Kur Korumalı Mevduat yerine Kur Korumalı Mazot sistemini uygulayacağız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1563353/ahmet-davutoglu-kur-korumali-mevduat-sistemini-kaldiracagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.