Yeni ekonomik adımlar açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK, SPK ve Merkez Bankası tarafınca açıklanan 6 maddelik yeni kararların detayları belli oldu.
Onur Çetinkaya
|
10 Haziran 2022, Cuma - 09:09
Yeni ekonomik adımlar açıklandı

Ekonomide alınan yeni tedbirleri Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK, SPK ve Merkez Bankası duyurdu. 

Buna göre; Gelire Endeksli Senet (GES), tüketici kredileri, kredi kartları, kredi karşılık oranları, altın sertifikası ihracı ve halka arzlarla ilgili birtakım değişiklikler yapıldı.

Gelire endeksli senet 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk lirası cinsi varlıkların teşvik edilmesi amacıyla Gelire Endeksli Senet (GES) ihraç edileceğini açıkladı.

Senetler, 3 ayda bir kupon getirili, asgari getiri garantisi ile getiri oranı ve vade yapısı ihraç duyurusunda ilan edilecek şekilde duyuruldu.

Gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi talep toplama işlemlerinin ise 15 Haziran'da başlayacağı belirtildi.

Tüketici kredisine vade sınırı

Tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırı, kredi tutarı 50 bin liranın üzerinde 100 bin liranın altında olan krediler için 24 ay, 100 bin liranın üzerinde olan krediler için 12 ay olarak belirlendi.

Emtia pazarı kuruldu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul nezdinde Emtia Pazarı'nın kurulduğunu ve altın sertifikası ihracına ilişkin çalışmalara başlandığını duyurdu.

    Halka arzlarda ücret indirimine gidildi

    Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yurt içinde gerçekleştirilen halka arzlarda SPK tarafından tahsil edilen ücretlerde indirim uygulandığını bildirdi.

      Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık adımı

      Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası cinsinden ticari nitelikteki nakdi kredilere yüzde 10 düzeyinde uygulanan zorunlu karşılık oranını yüzde 20’ye yükseltti.

        Kredi kartlarının asgari ödeme tutarı değişti

        BDDK'ya göre; limiti 25 bin liranın altında olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde 20'si; limiti 25 bin liranın üstünde olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde 40'ı olarak belirlendi.


          http://www.ankaramasasi.com/haber/1564278/yeni-ekonomik-adimlar-aciklandi
          İlginizi Çekebilir

          Yorumlar (0)

          Yorumunuz İletilmiştir.