Kredi kartı asgari ödeme tutarı ne kadar oldu?

Kredi kartlarının asgari ödeme tutarlarını belirleyen yüzde dilimlerinde BDDK tarafından değişikliğe gidildi. Ay sonunu kredi kartı limitlerini doldurarak kapatanlar "Kredi kartı asgari ödeme tutarı ne kadar oldu?" sorusuna yanıt ararken, yüksek kredi kartı limiti ile düşük limitli kredi kartına ilişkin bilgi sahibi olmaya çalışıyor. 25 bin TL altı düşük limit, 25 bin TL ve üstü ise yüksek limit olarak belirleniyor. BDDK da, toplam ödeme tutarlarının asgarilerini yüzde 20 ile yüzde 40 olarak belirledi. Yüksek limitli kredi kartı sahipleri yüzde 40, düşük limitli kredi kartı sahipleri ise yüzde 20 asgari ödeme yapacak.
Mevlüt Peker
|
10 Haziran 2022, Cuma - 11:47
Kredi kartı asgari ödeme tutarı ne kadar oldu?

Limiti 25 bin liranın altı olan ve düşük limitli kredi kartı olarak geçen kredi kartlarında asgari ödeme tutarı, dönem borcunun yüzde 20'si olarak belirlenirken; limiti 25 bin liranın üzerinde olan ve yüksek limitli kredi kartı olarak geçen kredi kartlarında asgari ödeme tutarı, dönem borcunun yüzde 40'ı olarak belirlendi.

Kredi kartlarının asgari ödeme tutarlarında BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından değişikliğe gidildi.

Yapılan düzenlemeye göre limiti 25 bin liranın altında olan kredi kartlarında asgari ödeme tutarları, dönem borcunun yüzde 20'sini, limiti 25 bin liranın üzerindeki kredi kartları içinse asgari ödeme tutarları dönem borcunun yüzde 40'ı olacak.

Asgari ödeme tutarı, yüzde 20 oranındaydı!

Kredi kartı asgari ödeme tutarları hesaplanırken kart limiti esas alınıyordu.

Asgari ödeme oranları ise, BDDK'nın bu düzenlemesinden önce yüzde 20 olarak belirleniyordu.

Asgari ödeme tutarı, minimum ödenmesi gereken tutarı gösteriyor

Asgari ödeme tutar oranı, kredi kartı sahibinin mevcut dönemdeki borcu için yapması gereken ödemenin minimum tutarını ifade ediyor.

Son ödeme tarihinde asgari ödeme tutarının altında ödeme yapılması ve son ödeme tarihinin geçirilmesi durumunda kredi kartı kullanıcısının borcuna gecikme faizi uygulanıyor.

Tüketici kredilerinin vadeleri ne kadar oldu?

Bakacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketici kredilerinde genel vade sınırında da değişikliğe gitmişti. BDDK, 50 bin TL ile 100 bin TL arasındaki tüketici kredi tutarları için 24 ay vade belirlerken, 100 bin TL'nin üzerindeki tüketici kredi tutarları için vadeyi 12 ay ile sınırlı tutmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1565033/kredi-karti-asgari-odeme-tutari-ne-kadar-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.