Hulusi Akar: Yunanistan'a gerekli karşılığı vermeye devam edeceğiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Yunanistan haksız, hukuksuz eylemlerinin her birine gerekli karşılığı verdik, vermeye devam edeceğiz" dedi.
Ankara Masası
|
10 Haziran 2022, Cuma - 17:13
Hulusi Akar: Yunanistan'a gerekli karşılığı vermeye devam edeceğiz

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki “2020-2021 Dönemi Pilotaj Eğitimi Bröve ve Diploma Töreni”ne katıldı.

Törenin ardından zorunlu eğitimlerini tamamlayan ve pilot olmaya hak kazanan Hava Kuvvetleri Komutanlığından 151 subay görevlerine başladı.

Törende konuşan Hulusi Akar, savunma ve güvenlik konularının yanı sıra son dönemde gerilim yaşadığımı Yunanistan ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Ege’de iyi komşuluk, dostluk, barış ve zenginliklerin adil paylaşımından yana olduğunu belirten Bakan Akar, saldırılara da karşılık verileceğini söyledi.

"Karşılık verdik, vermeye devam edeceğiz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yunanistan'ın haksız, hukuksuz, saldırgan eylemlerinin her birine gerekli karşılığı verdik, vermeye de devam edeceğiz." dedi. Bakan Akar ayrıca, "Hukuk anlaşmaları ne diyorsa onların yerine getirilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Tahriklerle bir yere varılamayacağını anlamalarını bekliyoruz"

Bakan Akar, diyalog çağrısında bulunurken;

"Komşumuz Yunanistan’daki bazı siyasiler inatla, ısrarla sabah kalkıyor ‘Türkiye’ diyor, akşam yatıyor ‘Türkiye’ diyor. Düşmanca, provokatif eylem ve söylemlerini sürdürüyor. Bunların Yunan halkına da büyük zarar verdiğinin bilinmesini istiyoruz. Bazı emekli askerler, bazı siyasiler, üniversitelerdeki bazı öğretim görevlilerinin de bizim anlattıklarımızı anladıklarını ve orada dillendirdiklerini de memnuniyetle müşahede ediyoruz. Biz bir an önce diyaloğun, yapıcı ortamın sağlanmasını, verilen sözlerin yerine getirilmesini, anlaşmalara uyulmasını bekliyoruz. Binlerce ada içinde Türkiye’ye en yakın adalara üst düzey ziyaretler yaparak, birtakım törenlerle, eylemlerle, konuşmalarla bu tahriklerle bir yere varılamayacağını anlamalarını bekliyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1566821/hulusi-akar-yunanistana-gerekli-karsiligi-vermeye-devam-edecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.