Ankara Valiliği uyardı! Sağanak yağış geliyor...

Son günlerdeki kuvvetli yağışlar sebebiyle sel ve su baskınlarının yaşandığı Ankara için Valilik yeni bir uyarı yaptı. Yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklendiği uyarısında bulunan Ankara Valiliği tedbirli ve dikkatli olunmasını istedi.
Mevlüt Peker
|
11 Haziran 2022, Cumartesi - 09:12
Ankara Valiliği uyardı! Sağanak yağış geliyor...

Son günlerde peş peşe yaşanan kuvvetli yağışın ardından sular altında kalan ve büyük sıkıntıların yaşandığı Ankara'ya yeni bir uyarı daha yapıldı.

Bugün öğle saatleri itibarıyla şehir genelinde kuvvetli yağış beklendiği uyarısında bulunan Ankara Valiliği, gelecek sağanağın ani sellere, su baskınlarına, yıldırım düşmelerine, dolu yağışına evrilmesine, kuvvetli rüzgârlara ve hortum gibi tehlikelere yol açabileceğini bildirdi.

Ankara Valiliğinin açıklamasında, Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının veriler ışığında yapmış olduğu son tahmin ve değerlendirmelere göre 11 Haziran 2022 Cumartesi günü öğle saatleri itibarıyla yerel olarak Ankara genelinde olmak üzere gök gürültülü sağanak ve kuvvetli sağanak beklendiği kaydedilerek şu uyarı yapıldı:

"Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1568077/ankara-valiligi-uyardi-saganak-yagis-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.