Ankara'da Patipark Köpek Barınağı sular altında kaldı!

Başkentteki sağanak yağış sadece insanların günlük yaşamını değil, hayvanları da olumsuz etkiledi. Bir vatandaş, çektiği video ile, sular altında kalan köpek barınağı için yetkililerden yardım istedi.
Mevlüt Peker
|
11 Haziran 2022, Cumartesi - 17:37
Ankara'da Patipark Köpek Barınağı sular altında kaldı!

Hafta içinde olduğu gibi Haziran ayının ikinci hafta sonunda da Ankara, sağanak yağışın etkisi altında bulunuyor.

Dolan yağmur suları sebebiyle cadde ve sokaklarda araçların mahsur kaldığı, fırtına sebebiyle çatıların uçup ağaçların devrildiği Ankara'da hayvanseverler tarafından inşa edilen 1000 köpek kapasiteli Patipark Köpek Barınağı sular altında kaldı.

Ankara'nın Ayaş ilçesinde kurulu bulunan Patipark Köpek Barınağına gelen Patipark Hayvanseverler Derneği üyeleri, köpeklerin gezme alanı olan padokların sulara gömüldüğünü görünce şok oldu.

Çektikleri videoyu sosyal medyadan paylaşarak yetkililerden yardım isteyen Patipark Hayvanseverler Derneğinin bir üyesi, barınağın yanında bulunan tarladan padoklara yağmur sularının aktığını, 5 padoktan tamamının sular altında kaldığını ve ne yapacaklarını bilemediklerini belirtti.

Hayvansever vatandaş, padoklarda bulunan köpekleri geçici olarak alabilecekleri herhangi bir yerlerinin olmadığını vurgulayarak yardım istedi.

Çektiği görüntüde "Acil durum arkadaşlar." diyerek köpek barınağındaki durumu aktaran hayvansever şu çağrıyı yaptı:

"Şimdi geldik PatiPark'a ama hiç bunu hesaplayamamıştık. Yani şu zaten hesap edilir bir şey değil. Burası PatiPark'ın dışı. Ve yan tarladan şu anda sel şeklinde, burası göl olmuş. Ve bu sular bizim duvarımızdan padokların içine akıyor. 5 tane padok böyle. Yani bunu ne yapmamız lazım? Belediyeden yardım mı isteyeceğiz, bu suları çekmek için. Bu padokları boşaltmamız lazım. Bu padoklardaki köpekleri alabilecek bir tane yerimiz yok. Ne yapacağız şaşırmış durumdayız. Allah'ım sen yardım et. Mücadelemizi lütfen bir Allah'ın kulu görsün artık. Mama bile toplayamıyoruz."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1569055/ankarada-patipark-kopek-barinagi-sular-altinda-kaldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.